Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 
 
 
Συνήθως, όταν αναλογιζόμαστε την ελληνική αρχαιότητα, μας έρχονται στο νου οι
μεγάλοι της φιλόσοφοι και το υμνημένο, σχεδόν από τους πάντες, «ιδανικό»
πολίτευμα της δημοκρατίας, που αυτή επινόησε και θέσπισε και αντέγραψε στη
συνέχεια όλος ο «πολιτισμένος κόσμος. Μερικοί ελάχιστοι μπορεί να σκεφτούν, μέσα
σε όλα αυτά, και τους δούλους, που βοήθησαν αφανώς στην ευημερία αυτής της
«δημοκρατίας» καθώς και τους φιλοσόφους στο να μπορούν να φιλοσοφούν…

Νεκροφάνεια.


Νεκροφάνεια είναι η κατάσταση ανθρώπου η οποία χαρακτηρίζεται από προσωρινή παύση ή επιβράδυνση των βιολογικών λειτουργειών του ώστε να δίνει την εντύπωση ότι είναι νεκρός. Είναι πράγματι πιθανό κάποιες παθολογίες ή βίαιες αιτίες να οδηγήσουν σε τέτοια κατάσταση.

There's always another picture....

Energy Doesn't lie.

Φωτογραφίες που ξεγελούν ......


"I'm FINE" ......


«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014»: Την Τετάρτη θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού



Δοκιμαστικά θα ηχήσουν αύριο Τετάρτη 1η Οκτωβρίου σε όλη την επικράτεια οι σειρήνες της Πολιτικής Άμυνας, στο πλαίσιο της άσκησης «Παρμενίων 2014»...

Οι σειρήνες θα ηχήσουν ως εξής:

Νέο σφάλμα εντοπίστηκε στο iOS 8...



Τα έγγραφα στο iCloud διαγράφονται οριστικά εάν γίνει επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για την Apple, αφού μετά τα iPhone 6 Plus που λυγίζουν, τα προβλήματα και την άμεση απόσυρση της πρώτης αναβάθμισης του iOS 8, φαίνεται πως εντοπίστηκε ένα ακόμη σοβαρό σφάλμα στο νέο λογισμικό.

Σύμφωνα λοιπόν με το MacRumors, τα έγγραφα που υπάρχουν αποθηκευμένα στο iCloud, διαγράφονται αν ο χρήστης επιλέξει να επαναφέρει τις αρχικές ρυθμίσεις της συσκευής του, χρησιμοποιώντας το «Reset All Settings».

Ello, το νέο κοινωνικό δίκτυο που απειλεί το Facebook

Δεν δέχεται καθόλου διαφημίσεις, δεν πουλά σε τρίτους τα στοιχεία των χρηστών του


Εως 31.000 αιτήσεις συμμετοχής την ώρα, δέχεται το νέο κοινωνικό δίκτυο Ello, που δημιούργησε ο Πολ Μπούντνιτζ, ένας ιδιοκτήτης καταστήματος ποδηλάτων στην πολιτεία Βερμόντ των ΗΠΑ.

Το δίκτυο «ποντάρει» σε μια έξυπνη στρατηγική προβολής, που αναδεικνύει τα «αντι-Facebook» χαρακτηριστικά του, όπως το ότι δεν δέχεται καθόλου διαφημίσεις και δεν πουλά σε τρίτους τα στοιχεία των χρηστών του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ακριβώς πάνω από το πεδίο, όπου καλείται κανείς να βάλει το e-mail και το password του υπάρχει το μήνυμα «Εύκολο, όμορφο και χωρίς διαφημίσεις».

Μπορεί η επιστήμη να απαντά στο καθετί;



Μπορεί η επιστήμη, τελικά να απαντά σε κάθε ρώτημα;
Μεταξύ εκείνων που δεν το πίστευαν ήταν ο γάλλος φιλόσοφος Auguste Comte.
Περισσότερα από εκατό χρόνια πριν, έδωσε ένα παράδειγμα αναπάντητου ερωτήματος:
«Από τι αποτελούνται τα άστρα;».

Και σύντομα απεδείχθη ότι ο Compte έσφαλλε …

Πριν από το τέλος κιόλας του 19ου αιώνα, οι αστρονόμοι είχαν αντιληφθεί τον τρόπο που θα τους οδηγούσε στην απάντηση

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΠΕΡΙ ΥΠΝΟΥ ΚΑΙ ΕΓΡΗΓΟΡΣΕΩΣ



Μετάφραση Π. Γρατσιάτου (εκδόσεις Φέξη 1912)

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Α'

Ζητήματα περί ύπνου και εγρηγόρσεως και ονείρων και μαντικής. Ο ύπνος και η εγρήγορσις ανήκουσιν εις το αισθητικόν — είναι κοινά του σώματος και της ψυχής — διαδέχονται άλληλα — υπάρχουσιν εις πάντα τα ζώα και εις ουδέv φυτόν

Λίγη φαντασία και ο ΕΝΦΙΑ στο …καναβάτσο


Η φαντασία στην εξουσία ήταν, στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν, ένα σύνθημα του εξωκοινοβουλευτικού χώρου. Δεν ξέρουμε αν ήταν ένα ορθό ή όχι σλόγκαν, αλλά αυτό ουδεμία σημασία έχει, γιατί δεν πρόκειται να διαπιστώσουμε πόσο ρεαλιστική προοπτική είναι αφού φαντασία και εξουσία δεν έχουν καθόλου μα καθόλου καλές σχέσεις.

Η είδηση της ημέρας ? Ουρές για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ....



Η είδηση της ημέρας ?
Ουρές για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ....

Just a thought...

Just a thought!!!

Γιαούρτι: ισάξιο του… σπανακιού σε ριβοφλαβίνη



Ένα από τα πιο εύκολα και απολαυστικά σνακ, το γιαούρτι, αποτελεί επίσης μια σημαντική για την υγεία μας τροφή. Αν είστε λάτρεις του, τότε σίγουρα θα σας χαροποιήσει το γεγονός ότι 1 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μας παρέχει με τουλάχιστον 25% της ημερήσιας ποσότητας ριβοφλαβίνης που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ποσότητα την οποία παίρνουμε και από 1 φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι.

Δεκάδες βρέφη τα έχουν εγκαταλείψει στα μαιευτήρια... Η δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία.


Βρέφη, λίγων μηνών, ακόμα και παιδιά έως 14 ετών, παραμένουν εγκαταλειμμένα σε νοσοκομεία και μαιευτήρια, είτε κατόπιν εισαγγελικής εντολής, λόγω διαφόρων κοινωνικών προβλημάτων, είτε επειδή οι μητέρες τους πήγαν, γέννησαν και έφυγαν χωρίς να τα πάρουν μαζί τους.

Ο Δίας και η Αφροδίτη ...


Αυτές οι εταιρείες ήξεραν... τα πάντα για 5 εκατ. Έλληνες.


Σωρεία καταγγελιών από πολίτες προς την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα για αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (spam) από δύο εταιρείες . Σκοπός της αποστολής των μηνυμάτων ήταν η προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

ΟΝΕΙΡΑΑΑΑ, ΠΟΥΛΙΑ ΜΟΥ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΑ....


 
Λίγο πριν την άφιξη της Τρόικα στην Αθήνα ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να καταθέσει πρόταση νόμου για επαναφορά όλων των Συλλογικών συμβάσεων που εν τω μεταξύ έχουν καταργηθεί, αλλά και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.

ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ Η ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ?

 
Σε σχόλιό του για τις συζητήσεις κυβέρνησης – τρόικας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Ο λαός έχει πικρή πείρα από τις “κόκκινες γραμμές” και τις “σκληρές διαπραγματεύσεις” της κυβέρνησης που κάθε φορά καταλήγουν σε ένα νέο γύρο αντιλαϊκής επίθεσης».

JUST LIVE....


ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!!

Καλό βράδυ


Μήπως οι μαύρες τρύπες είναι πύλες εξόδου στο Σύμπαν;


Πολλές είναι οι θεωρίες που έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς για τις μαύρες τρύπες που υπάρχουν στο Διάστημα... Η κρατούσα άποψη αναφέρει πώς ό,τι πέφτει μέσα σε μια μελανή οπή εξαφανίζεται δια παντός και διαλύεται εος τα εξ ων συνετέθη. Μια νέα θεωρία όμως που εξάπτει ομολογουμένως τη φαντασία αναφέρει ότι οι μελανές οπές όχι μόνο δεν καταστρέφουν την ύλη αλλά αντίθετα αποτελούν πύλη εξόδου είτε σε διάφορα σημεία του Σύμπαντος μας είτε σε άλλα Σύμπαντα.

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

The Milky Way And The Universe.


H EASA δίνει το πράσινο φως στις αεροπορικές εταιρίες για χρήση ηλεκτρονικών συσκευών σε όλη την διάρκεια της πτήσης

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγέθυνση. 

Όνομα:  Selection_032.png 
Εμφανίσεις:  454 
Μέγεθος:  32,7 KB 
ID: 144630


Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας, European Aviation Safety Agency – EASA, δίνει την δυνατότητα στις αεροπορικές εταιρίες να επιτρέψουν την χρήση φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων smartphones, tablets, e-readers, mp3 players, laptops κ.α., σε όλη την διάρκεια της πτήσης χωρίς να απαιτείται αυτές να μπαίνουν στην χαρακτηριστική ρύθμιση "airplane mode" στην οποία διακόπτονται οι λειτουργίες επικοινωνίας τους.

H τροπολογία για τις μετεγγραφές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, κατατέθηκε στη Βουλή


Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές κοινότητες.

Με αυτή τροποποιούνται οι διατάξεις για τις μετεγγραφές και συγκεκριμένα:

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΜΟΙΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΜΟΝΟΚΥΤΤΑΡΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ,

Καμμένος: Υπό προϋποθέσεις συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.


«Δεν διαπραγματευόμαστε ούτε τις έδρες ούτε τις καρέκλες μας. Έχουμε μια έντιμη, δημόσια πρόταση. Εμείς έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές που είναι βασικά στα εθνικά μας θέματα.

MIA ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ AYTOKTONIAΣ.



Στις ράγες του μετρό στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας, έπεσε στις 9 το πρωί ένας νεαρός άνδρας που προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του. 
Ο οδηγός κατάφερε την τελευταία στιγμή να ακινητοποιήσει το συρμό, χωρίς να… παρασύρει τον νεαρό ο οποίος  φώναζε «σκότωσε με, σκότωσε με». 

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) γιορτάζει σήμερα τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του.


 Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN) γιορτάζει σήμερα τα 60 χρόνια από την ίδρυσή του, με μια σειρά από εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν συμπόσια, θεατρικά έργα, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες κ.α., τόσο στις εγκαταστάσεις… του, όσο και στις χώρες-μέλη του.

AΠΟ ΜΠΟΥΡΔΕΣ.... ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ.




ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ...



Ανοιχτό παραμένει το ζήτημα των πρόωρων εκλογών όσο δεν υπάρχει συμφωνία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο Μάκης Βορίδης.
«Όποιος έχει πολιτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα το ενδεχόμενο των εκλογών…

Δείτε την απίστευτη αγγελία υιοθεσίας που σάρωσε στο facebook!



Απελπισμένος ιδιοκτήτης μιας υπέροχης πραγματικά σκυλίτσας σε μια στιγμή… «απόγνωσης» αναγκάστηκε να αναρτήσει την εξής αγγελία υιοθεσίας στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook… και πραγματικά σάρωσε!

Συμπιέζοντας την κβαντική πληροφορία.

Η συμπίεση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό τμήμα των καθιερωμένων ψηφιακών επικοινωνιών που επηρεάζει στην καθημερινή μας ζωή, όπως για παράδειγμα τις εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις που μεταδίδονται κάθε στιγμή μέσω δορυφόρων, την κίνηση στο διαδίκτυο ή η χωρητικότητα του φορητού μας MP3 Player.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Προηγμένης Έρευνας του Καναδά απέδειξαν πειραματικά πως η πληροφορία που είναι αποθηκευμένη σε κβαντικά μπιτ μπορεί να συμπιεστεί εκθετικά δίχως το περιεχόμενό της να υποστεί την παραμικρή απώλεια. Η ανακάλυψη μπορεί να βρει πολλές εφαρμογές στις μελλοντικές κβαντικές επικοινωνίες αλλά και στην αποθήκευση πληροφορίας.

Μελάσα: Tι είναι και ιδιότητες.


Η μελάσα είναι ένας παχύς χυμός, σαν σιρόπι, που παρασκευάζεται από την επεξεργασία ζαχαροκάλαμου. Ο βαθμός και ο τύπος της μελάσσας εξαρτάται από την ωριμότητα των ζαχαροκάλαμων και την μέθοδο παραγωγής.

Δείτε τα σημάδια δυσλειτουργίας της καρδιάς που φαίνεται στα νύχια (εικόνες)



Το σώμα μας βρίσκει πρωτότυπους τρόπους να μας «προειδοποιήσει» για τη δυσλειτουργία… ζωτικών οργάνων όπως η καρδιά και ένα ανησυχητικό σύμπτωμα που αξίζει να προσέξετε είναι τα σημάδια που εμφανίζονται στα νύχια.

Νέο πρόγραμμα για 16.600 ανέργους 29 έως 64 ετών.



Στην έναρξη του νέου προγράμματος προώθησης στην αγορά εργασίας μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης, πρακτικής άσκησης, πιστοποίησης των δεξιοτήτων και απασχόλησης, 16.600 ανέργων, κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων, ηλικίας 29 έως 64 ετών, προχωρά ο ΟΑΕΔ.

Το όνειρο κάθε γυναίκας !!!.....


Ευαισθησία: προτέρημα ή ελάττωμα;

Φαίνεται παράδοξο, αλλά στη σημερινή εποχή υπάρχουν ακόμη ευαίσθητοι άνθρωποι, ευαίσθητοι ψυχικά και πνευματικά. Όμως το να είναι κάποιος ευαίσθητος είναι προτέρημα ή αντίθετα μεγάλο και δυσβάστακτο βάρος;

Ειδικό Εποχικό Βοήθημα έως 916 ευρώ – Ποιοι το δικαιούνται.



Την 01/10/2014 ξεκινά ηλεκτρονικά η υποβολή των αιτήσεων (εκτός ΚΕΠ) για την καταβολή του ειδικού εποχικού βοηθήματος στις επαγγελματικές κατηγορίες εργαζομένων, που περιλαμβάνονται στην παρ. 1 του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 όπως ισχύει.

Πυρά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.... Τρώγονται τώρα τα παλικάρια μας....


Το κλίμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων βάρυνε απότομα το Σαββατοκύριακο, γεγονός που δημιούργησε συνειρμούς για εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς από την Χαλκιδική, στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια της ΝΔ, επιχείρησε να οικειοποιηθεί τον όρο «Δημοκρατική Παράταξη», προκαλώντας τον εκνευρισμό του ΠΑΣΟΚ, που απάντησε: «Η δημοκρατική παράταξη ήταν και είναι ιστορικά και ιδεολογικά ή "άλλη" παράταξη σε σχέση με τη ΝΔ».

Ο Κουβελης του 1% θέλει να κυβερνήσει με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ



Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «με δεδομένη την κοινωνική και πολιτική πόλωση, η εκτίμηση μου είναι ότι δύσκολα θα αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο».
Ο κ. Κουβέλης επεσήμανε πως «σε μία προοδευτική διακυβέρνηση δεν χωρούν οι συντηρητικές πολιτικές και η ΝΔ» και τάχθηκε υπέρ μιας κυβερνητικής συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καλημέρα και καλή βδομάδα !!!!


Καλό ξημέρωμα


Στους δύσκολους καιρούς που έρχονται...

 
Δρ. Μάνος Δανέζης:...Πρέπει να πιστεύουμε, όχι «ότι μας λένε», αλλά ότι έχουμε επιβεβαιώσει «με τη δική μας λογική», διασταυρώνοντας «πολλές και διαφορετικές πηγές…». Και κάτι ακόμα στους δύσκολους καιρούς που έρχονται...

Μαθηματικός υποστηρίζει ότι οι μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν και ότι η θεωρία του Big Bang είναι λάθος.

Μαύρες τρύπες δεν υπάρχουν. Σύμφωνα με την επιστήμονα αμερικανικού πανεπιστημίου, η θεωρία ότι το σύμπαν ξεκίνησε ως μια παραδοξότητα, που ακολουθήθηκε από το Big Bang, θα μπορούσε επίσης να είναι λάθος.
 Όταν ένα τεράστιο άστρο, πολλές φορές μεγαλύτερο από τη μάζα του Ήλιου, πλησιάζει στο τέλος της ζωής του καταρρέει και δημιουργεί κάτι "ιδιόμορφο": μια μαύρη τρύπα, όπου η βαρύτητα είναι τόσο ισχυρή, που ούτε
το φως δε μπορεί να ξεφύγει από αυτή.

Moonrise Timelapse from Steve P. Knight


You know how the Moon always looks huge on the horizon and then seems to get smaller as it rises. Well, that's an illusion. As you can see in this fantastic timelapse from Steve P. Knight, you can see how the Moon stays exactly the same size.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

Πολύπλοκο οργανικό μόριο στο διαστρικό χώρο.


Αστρονόμοι εντόπισαν στο διάστημα με τη βοήθεια της διάταξης τηλεσκοπίων ALMA ένα ασυνήθιστο μόριο με βάση τον άνθρακα, ανακάλυψη που σχετίζεται με το ερώτημα της προέλευσης της ζωής στο Σύμπαν, αφού η ανάπτυξή της βασίζεται στην ύπαρξη μορίων ανάλογης πολυπλοκότητας όπως και αυτό.

O SNOWDEN ΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΞΗΓΕΙ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΑ ΤΗΣ NSA.

 
Σε μια πραγματικά εκ βαθέων συνέντευξη που εξασφάλισε ο μάχιμος δημοσιογράφος James Bamford για το Wired , ο μεγαλύτερος καταζητούμενος του κόσμου, Edward Snowden αποκάλυψε πως η επιχείρηση hacking της συριακής κυβέρνησης από την αμερικανική υπηρεσία ασφαλείας NSA προκάλεσε το black out στο internet της μαρτυρικής χώρας το 2012. Eπίσης έδωσε διαφωτιστικές λεπτομέρειες για το νέο πρόγραμμα Monster Mind (Πνεύμα του Τέρατος).