Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Αντικαταστήστε το Depon, Panadol, Apotel (παρακεταμόλη) με 5 φυσικές εναλλακτικές συνταγές


Η παρακεταμόλη (Panadol, Depon, Apotel) είναι ένα φάρμακο με αναλγητική και αντιπυρετική δράση, αλλά με ασθενείς αντιφλεγμονώδεις δράσεις, το οποίο χρησιμοποιείται εκτενώς χωρίς να απαιτείται συνταγή γιατρού.

Είναι διαθέσιμη με τα εμπορικά ονόματα Panadol, Depon, Apotel στην Ελλάδα και Tylenol στις ΗΠΑ. Η παρακεταμόλη παρουσιάστηκε στο κοινό τη δεκαετία του 1960 μετά από τους φόβους ότι η ασπιρίνη και άλλα μη-στεροειδή αντί-φλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη μπορεί να προκαλέσουν γαστρική αιμορραγία, έλκη και άλλες σοβαρές παρενέργειες. Οι παθολόγοι γράφουν εκατομμύρια συνταγές γι “αυτό το παυσίπονο κάθε χρόνο και γενικά θεωρείται φθηνό, ασφαλές και αποτελεσματικό παυσίπονο.

Ωστόσο τα κοινά παυσίπονα μπορεί να έχουν δυσάρεστες ανεπιθύμητες παρενέργειες. Έτσι και η παρακεταμόλη, ενώ θεωρείται ευρέως ασφαλής όταν χρησιμοποιείται στις συνιστώμενες δόσεις της, σε μεγαλύτερες δόσεις μπορεί να αποβεί μοιραία. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η υπερδοσολογία της προκαλεί εκτεταμένες βλάβες στο ήπαρ και αυτό την καθιστά ως την κύρια αιτία οξείας ηπατικής βλάβης στο δυτικό κόσμο.
Πριν βιαστείτε λοιπόν να καταπιείτε άλλο ένα χαπάκι, σκεφτείτε το διπλά και μην ανατρέχετε αμέσως σε συμβατικά παυσίπονα για την ανακούφισή σας. Δείτε παρακάτω 4 φυσικές εναλλακτικές λύσεις για την παρακεταμόλη :

ginger

1. Τζίντζερ
Το ισχυρό αντί-φλεγμονώδες τζίντζερ είναι πιο αποτελεσματικό από ό, τι τα φάρμακα, όπως η ιβουπροφαίνη για ανακούφιση από τον πόνο, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Arthritis. Η μελέτη αποκάλυψε ότι φάρμακα όπως το Tylenol δεν εμποδίζουν το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων. Το τζίντζερ, ωστόσο, εμποδίζει το σχηματισμό των φλεγμονωδών ενώσεων και έχει επίσης αντιοξειδωτική δράση που διασπά τις υπάρχουσες φλεγμονές μέσα στις αρθρώσεις.

2. Ο κουρκουμάς
Αυτό το διακριτικό και ήπιο μπαχαρικό έχει αντιφλεγμονώδεις και αντικαρκινικές ιδιότητες. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος και αποτρέπει την πήξη του. Ενεργό συστατικό του κουρκουμά είναι η κουρκουμίνη που είναι υπεύθυνη για τη μείωση των επιπέδων των ενζύμων στο σώμα που προκαλούν φλεγμονή.

3. Λευκός φλοιός ιτιάς
Ο λευκός φλοιός της ιτιάς περιέχει σαλικίνη, οποία στο στομάχι μετατρέπεται σε σαλικυλικό οξύ, το κύριο συστατικό της ασπιρίνης. Στη συνθετική της μορφή μπορεί να ερεθίσει το στομάχι, αλλά στη φυσική της είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση του πόνου, της φλεγμονής και του πυρετού. Η συνιστώμενη δόση είναι 1-2 σταγονόμετρα από βάμμα λευκού φλοιού ιτιάς καθημερινά.

tv dr house hugh laurie pills faces house md 1920x1080 wallpaper_www.wallpaperfo.com_31

4. Αιθέρια έλαια
Να έχετε πάντα τα αιθέρια έλαια σε ετοιμότητα. Τρίψτε χαμομήλι, λεβάντα ή φασκόμηλο στους κροτάφους σας, στο στήθος ή στις αρθρώσεις που πονάνε για να χαλαρώσετε τους μυς και να ηρεμήσετε το μυαλό. Η αρωματοθεραπεία ανακουφίζει από το άγχος, που είναι συχνά η ρίζα του πόνου μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ
Συμβουλευτείτε πάντα το γιατρό σας για τη διακοπή ή αλλαγή της φαρμακευτικής σας αγωγής.

INVITRO
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.