Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ο χρησμός της Πυθίας που ο Όμηρος δεν κατάφερε να λύσει και τον οδήγησε στο θάνατο.


Ο μεγαλύτερος επικός ποιητής των Ελλήνων πέθανε επειδή παράκουσε ένα χρησμό της Πυθίας. Σύμφωνα με τον περιηγητή Παυσανία, ο Όμηρος επισκέφτηκε το μαντείο των Δελφών για να ρωτήσει την Πυθία ποιοι ήταν οι γονείς του και η καταγωγή του.

Η Πυθία απάντησε με τον εξής χρησμό:

Red Hot Chili Peppers - I Could Have Lied (video)



Photo of the Day...

Διαστημόπλοια, υπολογιστές και τηλεσκόπια στο κυνήγι του «ένατου πλανήτη»

Ένα από αυτά είναι το διαστημόπλοιο Cassini, το οποίο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Κρόνο. Το σκάφος καταγράφει με ακρίβεια τη θέση του Κρόνου, καθώς περιστρέφεται γύρω του
Από τα τέλη Ιανουαρίου, όταν επιστήμονες από το από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) ανακάλυψαν στοιχεία για την ύπαρξη ενός άγνωστου μέχρι σήμερα ένατου πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα, οι αστρονόμοι έχουν επιστρατεύσει κάθε είδους μέσο στη Γη και το διάστημα για να τον εντοπίσουν.

ΕΛ.ΑΣ.: Πώς εξαπατούν κατά την αγοραπωλησία οχημάτων επιτήδειοι


Δύο διαφορετικές μεθοδολογίες χρησιμοποιούν τον τελευταίο καιρό επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες κατά την αγοραπωλησία οχημάτων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στην πρώτη περίπτωση οι δράστες εμφανίζονται ως υποψήφιοι αγοραστές οχημάτων. Τότε:

Νικολας Ασιμος - Αγαπαω και αδιαφορω (Σπανια εκτελεση)


Αφιερωμένο...  ;) :))

Θα μας πνίξει;...


6 χρόνια μνημονίων και ιδού τα αποτελέσματα…


Με σχετικο δελτιο τυπου που εξεδωσε χθες ο ΟΔΔΗΧ μας ενημερωνει για το υψος του συνολικου δημοσιου χρεους της χωρας ανερχεται στα 321,3 δις ευρω. ……………..

"ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ"...


"Σκυλάδες" και ψευτοκουλτουριάρηδες αιχμάλωτοι των “like”

Φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
Όποιος γράφει δημόσια εκτίθεται, με την έννοια του ότι δεν μπορεί να κρυφτεί απ’ όσους τον διαβάζουν, δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει, να τους πλασάρει ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει. Αυτό συμβαίνει ειδικότερα με αυτούς που η έκθεσή τους έχει κάποια διάρκεια. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι απόψεις κάποιου δεν μπορεί να διαφοροποιηθούν ή και ν’ αλλάξουν ή ακόμα και να «μετακινηθεί» η οπτική με την οποία προσεγγίζεται ένα θέμα.

There is No exit...


Διαχειρίσιμοι οι πρόσφυγες αν εγκλωβιστούν στην Ελλάδα


Όλα δείχνουν πως οι Ευρωπαίοι «σύμμαχοι και εταίροι» των φιλοευρωπαϊστών Ελλήνων έχουν κάνει τα πλάνα τους για την αποκαλούμενη προσφυγική κρίση. 
Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αγκαλιάζουν πλέον ανοιχτά την ιδέα να εγκλωβίσουν στην Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου να ανακόψουν την πορεία τους προς τη βόρεια Ευρώπη – μια κίνηση που ξέρουν ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση στη χώρα, αποκαλύπτει σε εκτενές άρθρο της η Wall Street Journal.
Αυτό το λεγόμενο «Σχέδιο Β» (Plan B), που μέχρι πρότινος υποστήριζαν ακροδεξιοί μόνο ηγέτες ………….

Βουλιάζει ο τουρισμός σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω - Ακυρώνονται προκρατήσεις


Για τεράστιο πλήγμα στον τουρισμό, τόσο στα νησιά του Αιγαίου που δέχονται τις μεγάλες μεταναστευτικές ροές, όσο και στην ηπειρωτική Ελλάδα, προειδοποιούν οι ξενοδόχοι. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι προκρατήσεις στη Λέσβο είναι μειωμένες κατά 90% σε σχέση με πέρυσι, στη Χίο η μείωση φτάνει το 60%, στη Σάμο το 40% και στην Κω το 36%.

Αμύγδαλα: Τα απίστευτα οφέλη τους για την υγεία παιδιών και ενηλίκων


Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ποιότητα της διατροφής σας, δεν έχετε παρά να εντάξετε σε αυτή καθημερινά μια χούφτα αμύγδαλα.

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 29-2-2016


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, όπου θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

"AΓΑΠΗΣΤΕ ΛΕΜΕ"....

Dope - Everything Sucks (video)


H Mercedes - Benz αντικαθιστά ρομπότ με ανθρώπους σε εργοστάσιά της

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg, η Mercedes- Benz, ακολουθώντας την τάση που θέλει την ειδική διαμόρφωση ανάλογα με τις προτιμήσεις «κλειδί» στη σύγχρονη αγορά, έχει αρχίσει να αντικαθιστά ρομπότ με ανθρώπινα χέρια στις γραμμές παραγωγής της.
Σύμφωνα με πολλές δυσοίωνες προβλέψεις, η διεύρυνση της χρήσης των ρομπότ στη βιομηχανία θα έχει αποτέλεσμα την απώλεια πολλών θέσεων εργασίας- ωστόσο αυτό ίσως να βρίσκεται πολύ μακρύτερα στο μέλλον από ό,τι πιστεύουμε.

Τα μωρά βλέπουν πράγματα που οι ενήλικες δεν διακρίνουν.


Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα μωρά μπορούν να δουν πράγματα που οι ενήλικες δεν μπορούν. Τα μωρά όταν διανύουν τον τρίτο με τέταρτο μήνα της ζωής τους είναι σε θέση να εντοπίζουν διαφορές σε πανομοιότυπες εικόνες, τις οποίες οι ενήλικες άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν.

Απίστευτα πιο οικονομικό ενεργειακά Wi-Fi

Το Passive Wi-Fi επιτρέπει τη μετάδοση σημάτων Wi-Fi σε bit rates μέχρι 11 Mbps που μπορούν να αποκωδικοποιηθούν σε συσκευές με διασυνδεσιμότητα Wi-Fi.
Το πλεονέκτημα του Wi-Fi (ασύρματου Ίντερνετ) είναι ότι πλέον βρίσκεται παντού, επιτρέποντας την εύκολη σύνδεση πολλών συσκευών. Το μειονέκτημά του είναι ότι καταναλώνει πολλή ενέργεια, «στραγγίζοντας» φορητές συσκευές.

Η Εφορία θα ζητά αποδείξεις έως και για το 40% του εισοδήματος


Αποδείξεις ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος θα πρέπει να συγκεντρώσουν για το 2016 μισθωτοί και συνταξιούχοι, σύμφωνα με την τελική πρόταση που φέρνει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.

Νέο «εξωτικό» σωματίδιο ανακάλυψαν επιστήμονες στις ΗΠΑ

Οι πρώτες ενδείξεις για το νέο τετρακουάρκ χρονολογούνται από τον περασμένο Ιούλιο, με τους ερευνητές να δίνουν το όνομα X(5568) στο εύρημά τους.
Ένα νέο μέλος της «οικογένειας» εξωτικών σωματιδίων με όνομα τετρακουάρκ, ανακάλυψαν επιστήμονες από την κοινοπραξία DZero στο Εθνικό Εργαστήριο Επιταχυντών Fermi (Fermilab) στις ΗΠΑ.

«Προσφυγικό»:Η τρομοκρατία των «ανθρωπιστικών» δακρύων...


Από το ΡΕΣΑΛΤΟ

Σπαραγμός «ανθρωπιστικών» δακρύων έχει κατακλύσει, σαν νεροποντή, τα ΠΑΝΤΑ…
Οι πλέον σπαρακτικοί θρήνοι ξεπετάγονται από τα στόματα των μαφιόζων του χρήματος και των κτηνάνθρωπων της εξουσίας: είναι αυτοί που δημιουργούν τη ΦΡΙΚΗ και την εμπορεύονται.


Ξεχειλίζει το ποτήρι...


ΜΑΣ ΠΟΤΙΖΟΥΝ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ: Ίχνη καρκινογόνου φυτοφάρμακου εντοπίστηκαν σε 14 διάσημες γερμανικές μπύρες


Ίχνη από φυτοφάρμακο που πιστεύεται πως είναι καρκινογόνο εντοπίστηκαν σε 14 διαφορετικές γερμανικές μπύρες.
Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Περιβαλλοντικού Ινστιτούτου του Μονάχου σε 14 διάσημες γερμανικές φίρμες βρέθηκε μικρή ποσότητα της ουσίας Glyphosat, ενός ζιζανιοκτόνου που θεωρείται καρκινογόνο από τον ΠΟΥ.    

Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 28-2-2016


Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ βαθμιαία σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη.

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τοίχοι με νόημα...


Picture of the day...

Οδύσσεια δίχως τέλος στην Ειδομένη με 6.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένους στα σύνορα


Δεν έχει τέλος η οδύσσεια των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα, επιδιώκοντας να έρθουν πιο κοντά στο όνειρο της Ευρώπης.

Περίπου 6.000 πρόσφυγες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον καταυλισμό της Ειδομένης, περιμένοντας να περάσουν από την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Μάκης Καλαράς: Παραφροσύνη είναι η συμπεριφορά όσων αντιμετωπίζουν τους κινητικά ανάπηρους ως παράφρονες.


Τι συμβαίνει στο μυαλό ενός ανθρώπου με κινητική αναπηρία, όπως το περιγράφει ένας άνθρωπος με κινητική αναπηρία... Ο παραολυμπιονίκης στη δισκοβολία και το sit ski Μάκης Καλαράς δίνει τη δική του απάντηση στον Λάκη Λαζόπουλο και τα όσα είπε στην εκπομπή “Αλ Τσαντίρι Νιουζ” για τον Σόιμπλε και τους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα.

"Εις ευ φρονών μυρίων μη φρονούντων κρείττων εστί"..... ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΑΨΒΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ

Φωτο
ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
«Στα τέσσερα η κυβέρνηση για να γυρίσει η Τρόικα» - εφημερίδα «Τα Νέα». Μεγάλες στιγμές της δημοσιογραφίας. Ισοβαθείς με άπατους και λασπερούς πυθμένες. Και το γεγονός ότι η ίδια φράση («στα τέσσερα η κυβέρνηση») έχει χρησιμοποιηθεί άλλοτε από άλλους για άλλη κυβέρνηση, δεν συνιστά δικαιολογία για όσους τώρα διάλεξαν να τους μιμηθούν ή μάλλον το κρα του κόρακα να πιθηκίσουν. Κλαζομενιές...

Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 27-2-2016


Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη αλλά και γρήγορη βελτίωση περιμένουμε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

"Μεθοδευμένη ανημπόρια": Μια τεχνητή κατάσταση που μπορούμε να αντιστρέψουμε!


Αυτό που συμβαίνει...
Αν και μπορεί να γίνει πολύς λόγος για το κατά πόσο η ελληνική επιστημονική κοινότητα στο σύνολό της ασχολήθηκε ενεργά και με πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας, αξίζει να δούμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που έλαβε χώρα από το Τμήμα Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ και που δεν πήρε κατά τη γνώμη μου την ευρεία δημοσιότητα που άρμοζε στην περίσταση.


Ο Μπούτας προανήγγειλε τη λήξη των αγροτικών αγώνων…


Ο αγροτοπατέρας του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, ο δήθεν αδιάλλακτος, κήρυξε την αναδίπλωση και την οπισθοχώρηση των αγροτικών αγώνων, με τη γνωστή, διπλωματική γλώσσα των γραφειοκρατών του ΚΚΕ.
Οι γραφειοκράτες του ΚΚΕ (εδώ μέσα βρίσκονται εργατοπατέρες και αγροτοπατέρες) είναι «μανούλες» στην «επιστήμη» της ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ και της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ κάθε αγώνα, καθώς και στις συνακόλουθες διπλωματικές διατυπώσεις.

Sunset at Borneo, Malaysia.


ΧΥΜΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ

---000_astath

Το θέμα πλέον (εδώ και καιρό) δεν είναι αν η κυβερνητική πολιτική είναι αριστερή. Είναι προφανές ότι αυτή η πολιτική απλώς διασύρει την αριστερά. Επ’ αυτού, η έσχατη «κόκκινη γραμμή» όσων υποστηρίζουν την κυβέρνηση είναι ότι

μπορεί η πολιτική που ασκείται να είναι μνημονιοαναγκαστικώς νεοφιλελεύθερη, αλλά ασκείται από αριστερούς! Ε, και; θα έλεγε κανείς. Δεν έχει «ε, και;» λένε όσοι εξακολουθούν να υποστηρίζουν την κυβέρνηση, διότι οι αριστεροί που ασκούν δεξιά πολιτική, μπορούν να την απαλύνουν.


Αγκαλίτσες...


ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.


Τους τελευταίους μήνες υπάρχει έντονη κινητικότητα στη ευρωπαϊκή Αριστερά αναζητώντας εναλλακτική πρόταση για την Ευρώπη. Στις 19-21 Φεβρουαρίου έγινε συνέδριο για το «Σχέδιο Β΄» στη Μαδρίτη το οποίο στην ουσία διοργάνωσε η αριστερή πτέρυγα του Ποδέμος. Ένα μήνα νωρίτερα αντίστοιχο συνέδριο είχε διοργανωθεί στο Παρίσι από το Κόμμα της Αριστεράς του οποίου ηγείται ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν.

"ΜΙΑ ΤΟΣΗ ΔΑ ΧΑΡΑΜΑΔΑ"....

Είναι ωραίο να είσαι απαλλαγμένος από την φορολογία…


Πριν από 2.500 χρόνια τα ταμεία της αρχαίας Αθήνας ήταν γεμάτα, χωρίς τη βοήθεια των οικονομολόγων του Χάρβαρντ. Η οικονομική κρίση ήταν άγνωστη λέξη και το πλεόνασμα έφτανε σε τέτοιο ύψος που αν το είχε σήμερα ο υπουργός οικονομικών θα έκλαιγε από χαρά.

Κωνσταντοπούλου για εκβιαστές: «Πατριάρχης» ο Τσίπρας, «αρχιμανδρίτης» ο Παππάς



Mε σφοδρότητα επιτέθηκε εναντίον των πρώην συντρόφων της η πρώην Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τις αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιασμών και τις αναφορές τους στο όνομα του υπουργού Επικρατείας κ. Νίκου Παππά.

Ο Ελληνάκος πηδάει από το μπαλκόνι γιατί του παίρνουν το σπίτι κι ο Ελληνάρας πήρε δάνειο 57 εκατομμύρια ευρώ!


Κανένα μνημόνιο δεν χρειάζεται η χώρα για να σωθεί… Μόνο «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»! Ο Νίκος Συρίγος γράφει!
Αν από σήμερα υπάρχει ένας Έλληνας που όταν τον καλούν από τις εισπρακτικές εταιρίες, επειδή άργησε να πληρώσει μια δόση, δεν γίνεται αυτόματα… δωρητής οργάνων (με τη γνωστή φυσικά φράση «Πάρτε τα… φρύδια μου!») τότε και επισήμως είμαστε βλάκες και καλά μας κάνουν.


Αυχενικό σύνδρομο: Γιατί και πότε έχετε πόνους στον αυχένα


Το αυχενικό σύνδρομο περιγράφει την φθορά στους σπονδύλους στο επάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης (αυχένας), η οποία έρχεται με το πέρασμα του χρόνου.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι πολύ συχνή πάθηση που επιδεινώνεται με την ηλικία. Πάνω από το 85% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών ταλαιπωρείται σε κάποιο βαθμό από προβλήματα στον αυχένα.


Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 26-2-2016


Παροδικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, περιμένουμε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016. Στην Ήπειρο θα εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Γη-Αρης σε 72 ώρες!

H μετατροπή των φωτονίων σε προωθητικό μηχανισμό θα επιτρέψει στα διαστημόπλοια να ταξιδεύουν στο Διάστημα με εξωπραγματικές ταχύτητες
Αμερικανοί ερευνητές αναπτύσσουν επαναστατική τεχνολογία πρόωσης
Ομάδα επιστημόνων από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (Σάντα Μπάρμπαρα) αναπτύσσουν μια επαναστατική τεχνολογία πρόωσης στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Directed Energy Interstellar Precursors (Deep-In). To πρόγραμμα στοχεύει στην κατασκευή διαστημικών σκαφών που θα μπορούν να ταξιδεύουν με τρομερές ταχύτητες στο Διάστημα ώστε να μπορούν να φτάνουν σε πολύ μακρινούς προορισμούς σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η σιωπή του Poincaré για τη θεωρία του Αϊνστάιν


Henri Poincaré 1854 -1912

Ο Poincaré δεν ανέφερε τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν από τότε που αυτή πρωτοδημοσιεύθηκε, το 1905, μέχρι τον θάνατό του το 1912. Ελάχιστοι ήταν άλλωστε οι Γάλλοι φυσικοί που μίλησαν για αυτήν τη θεωρία.

Τι δεν καταλαβαίνεις;


Photo of the Day: Zanzibar - Tanzania

Ο 5ος μνημονιακός Λουδοβίκος...


Και αυτοί… ψωνίζονται!


Από Anarchy press gr
Στις 27 Φεβρουαρίου εν μέσω καρναβαλιού, θα διοργανωθεί σε μια πόλη μια νύχτα όπου θα ονομαστεί κόκκινη και όλα θα είναι χαρούμενα και ξέγνοιαστα. Τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά μέχρι τα ξημερώματα. Ο κόσμος θα μπορεί να ψωνίσει εκείνη την νύχτα σε καλύτερες τιμές μέσα σε ένα γιορταστικό περιβάλλον.