Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ «ΑΣΩΤΟΥ», ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ «ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ…

«Ο Γιώργος είναι πονηρός και από τις 11 και μπρος κυκλοφοράει σαν γαμπρός»!!!
Με ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου και του ιστορικού κόμματος που ίδρυσε, να ενταχθεί στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. Βέβαια τα «σημάδια» εμείς τα είχαμε προσέξει. Είχαμε ήδη καταγράψει σε ανύποπτο χρόνο την σημασία της «ανύποπτης» και δήθεν αθώας επανεμφάνισης του Γιώργου Παπανδρέου και βέβαια τον συμβολικό της χαρακτήρα:

«Η είδηση πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ, όπως άλλωστε γίνεται μ’ όλες τις συμβολικές αλλά και ουσιώδεις κινήσεις των μεγάλων οραματιστών στην ιστορία, που στην αρχή αγνοούνται επιδεικτικά από τους σύγχρονoύς τους, ενίοτε λοιδορούνται, για να βρουν τελικά συνήθως την θέση, που τους αρμόζει μετά το θάνατό τους.  

Σεμνός, όπως πάντα, ο χωρίς μουστάκι Παπανδρέου, δεν φώτισε τους λόγους αυτής της ιστορικής του απόφασης, δεν εξήγησε στον λαό που διψάει να μάθει, τους λόγους, το νόημα του συμβολισμού, και εν συνεχεία το βάθος του οράματος, που τον έχει κυριεύσει

Η επανεμφάνιση του Γιωργάκη Παπανδρέου, αποτέλεσε από μόνη της ένα σημαντικό miracolo. Και τώρα τα σημάδια πληθαίνουν. Ο Παπανδρέου χωρίς μουστάκι!!! Όσοι αμφισβήτησαν ή εξακολουθούν να αμφισβητούν την διορατικότητα του Γιωργάκη, ας φάνε τώρα σκατά, το λιγότερο… Ας τολμήσει, τώρα, οποιοσδήποτε να προσπεράσει τα σημεία και τέρατα, για τα οποία μόνο εμείς είχαμε προειδοποιήσει…»

Και όλα με μιας φωτίστηκαν. Οι λόγοι της επανεμφάνισης, γιατί ξύρισε το μουστάκι, το βάθος του οράματος, που τον κυρίευσε… Σημεία και τέρατα, δεν λες τίποτα. Την ίδια στιγμή, μην πάει κανενός το μυαλό στο πονηρό, να σου και ολίγοι «ποταμίσιοι» βουλευτές, που το πρωί ξεγλίστρησαν από το κόμμα του προέδρου Σταύρου και το βράδυ τρύπωσαν στο Πασοκ της Φώφης.
Να δεις πως το λένε αυτό; Πως το λέγανε αυτό κάποτε οι δημοκράταροι; «Αποστασία»; «Ανωμαλία», «παραβίαση της βούλησης του κυρίαρχου λαού»; Δηλαδή η Φώφη είναι πολιτικά ανώμαλη, θαυμάστρια του Μητσοτάκη του Κωνσταντίνου βεβαίως, βεβαίως;;; Σόδομα και Γόμορα…

Έτσι το της Φώφης συνονθύλευμα διεκδικεί, πλέον, την 3η θέση αφού ισοφάρισε, σε βουλευτές, την Χρυσή Αυγή (όχι όμως και σε ποσοστό). Αυτά είναι τα ωραία της Δημοκρατίας όπου «ο ταπεινωθείς υψώνεται» κι ο έσχατος μπορεί να γίνει πρώτος, όπου ψηφίζεις να φύγουν τα μνημόνια κι έρχεται ο ανεκδιήγητος και η παρέα του και σου καθίζει δυό-τρία παραπάνω, κ.ο.κ.

Όσο για το όραμα της Φώφης, ορίστε ένα δείγμα:
«Διεκδικούμε, να γίνουμε εμείς το μεγάλο, το προοδευτικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις στην πατρίδα μας. Που θα επιβάλλει την Εθνική Συνεννόηση και θα εγγυηθεί ότι η πορεία εξόδου από την κρίση θα γίνει πράξη (…) Ακούγονται πολλά για τη γραμμή μας. Είναι ξεκάθαρη. Αυτόνομη πορεία, διακριτός ρόλος, προοδευτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος (…) Το ισχυρό αντιπολιτευτικό μας μέτωπο απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, δεν πρέπει ούτε στιγμή να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι το ΠαΣοΚ έχει πάντα ανοιχτά τα ιδεολογικά και πολιτικά μέτωπά του με την δεξιά. Λέμε ναι στη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Λέμε όχι στην δεξιά παλινόρθωση».

Τώρα λίγο μπερδευτήκαμε. Και «εθνική συνεννόηση», και «διακριτός ρόλος» και «αυτόνομη πορεία», και «στρατηγική ήττα του Συριζα» και «όχι στην δεξιά παλινόρθωση». Κουλουβάχατα, Φώφη, κουλουβάχατα. Αλλά τις μας κόφτει εμάς; Αυτοί ξέρουν καλύτερα. Αλλά να στεναχωρούν μ’ όλα αυτά εκείνον τον παιδοβούβαλο; Ναι, για τον Ευάγγελο τον Βενιζέλο, μιλάμε, που έβγαλε σπυριά και καπνούς από τα αυτιά και την μύτη ταυτοχρόνως με την επιστροφή του «ασώτου» στο ευρύτερο μαντρί και τους τα έψαλλε ένα χεράκι στην ομιλία του στην ΚΕ του Πασοκ.

Τι «περονόσπορο» τον χαρακτήρισε τον Παπανδρέου, τι «μικρόψυχο» και «ιδιοτελή», τι υπεύθυνο για «ακραίες αθλιότητες», τι «υποκριτή», τι «κυνικό» και «τυχοδιώκτη». Το Πασοκ «είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό»… Και μη χειρότερα.

«Μιλώντας στο όνομα σας, στο όνομα αυτών που έμειναν πιστοί στη θέση τους και έδωσαν τον αγώνα για το ΠαΣοΚ και την δημοκρατική παράταξη, στο όνομα αυτών που άνοιξαν την μεγάλη ελπίδα της «Ελιάς» και είδαν τον περονόσπορο να στήνει χορό μικροψυχίας και ιδιοτέλειας, στο όνομα αυτών που αγωνίστηκαν να σταθεί η χώρα όρθια και να φτάσει στο σημείο που έφτασε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 – επιτυχία και κεκτημένο που δεν χαρίζουμε στη ΝΔ – οφείλω να πω τα εξής: Ενότητα και συσπείρωση δεν σημαίνει αναπαλαίωση. Δεν σημαίνει de facto δικαίωση της έλλειψης σεβασμού στην παράταξη και τους ανθρώπους της. Κάποιοι χρωστούν τουλάχιστον μια εξήγηση. 

Κάποιοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγγνώμη. Θα μπορούσαμε να ερμηνεύσουμε τις τωρινές εξελίξεις ως δικαίωση μας. Φοβούμαι όμως ότι άλλοι τις εκλαμβάνουν ως εφαρμογή του δόγματος που λέει ότι στην πολιτική όλα γίνονται και με την ίδια άνεση ξεχνιούνται, γιατί όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. […]Υπέμενα και υπομένω ακραίες αθλιότητες. Και καλά από τους πολιτικούς αντιπάλους. Είμαι πάντα ο πρώτος στόχος του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και των συμπραττουσών δυνάμεων. Το καταλαβαίνω ως ο στρατηγικός αντίπαλος τους. Άλλες συμπεριφορές δεν καταλαβαίνω. Ή μάλλον τις καταλαβαίνω ως αρχαϊκά φαινόμενα που δείχνουν ένα πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού που καμία υποκριτική ευγένεια και καμία κοσμική συνύπαρξη δεν μπορεί να συγκαλύψει. Στην πολιτική η ηθική είναι ζήτημα ιστορικής αυτοσυνειδησίας. Ο καθένας και η συνείδηση του συνεπώς. Προσωπική και ιστορική. Αυτή προτάσσεται. Για εμένα η πολιτική δεν είναι άσκηση ψυχρού αίματος ή φεστιβάλ κυνισμού και τυχοδιωκτισμού. Αλλοιώς θα είχα κάνει πολύ πιο εύκολες, ασφαλείς και συμφέρουσες επιλογές στη ζωή μου.».

Αυτά τράβηξε αυτός ο ήρωας της παράταξης, αυτός ο πατριώτης, ο ανιδιοτελής, από τον πονηρό Γιωργάκη, τον περονόσπορο της «Ελιάς», που θέλει και «κοσμοπολίτικη συνύπαρξη» και ούτε μια συγγνώμη δεν έλαβε. Αυτό με τα «αρχαϊκά φαινόμενα που δείχνουν ένα πρόβλημα πολιτικού πολιτισμού» δεν το καταλάβαμε να πούμε την μαύρη αλήθεια. Αλλά εκεί θα κολλήσουμε τώρα;
Ζούμε ένα εθνικό δράμα χωρίς τέλος.. Πότε θα κάνει ξαστεριά;;;
Δημοσιεύθηκε από Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2017/01/15/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%cf%83%cf%89%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9-%ce%b1%cf%83%ce%ba%ce%b7%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%83/

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.