Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 8-5-2017


Την Δευτέρα 7 Μαΐου 2017 στο Αιγαίο, την Πελοπόννησο, και την ανατολική Στερεά Ελλάδα αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν και λίγες ασθενείς, τοπικές βροχοπτώσεις.


Στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά, και την Μακεδονία θα αναπτυχθούν νεφώσεις από νωρίς το πρωί και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά αναμένονται αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στη Θράκη και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα κυμανθεί από 11 έως 28 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 8 έως 22, στη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά και Πελοπόννησο από 10 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 23, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24, και στην Κρήτη από 18 έως 29.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που παροδικά θα είναι πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός, όμως από το πρωί θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες, και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχοπτώσεις, κυρίως στα ορεινά. Ο καιρός θα αιθριάσει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από νωρίς το πρωί έως και το απόγευμα, θα γίνουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.