Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μητσάρας...


lolek

3 σχόλια:

  1. και πως θα κερδιθει η φτωχεια οταν η αξια του μητσαρα βασιζεται στο να κραταει πλακατ και να γινεται γραφικος ;
    θελει κατι παραπανω απο υποτελεια . θελει αυτοργανωση , θελει κοπο , θελει γνωσεις , θελει αυτονομια .
    τι κανει ο κυρ μητσαρας για την αυτονομια του ; ζητιανευει αγαθα και εντυπωσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν υποτεθεί ότι κοιμάται στα παγκάκια και γίνεται γραφικός επειδή κρατάει ένα χαρτόνι που λέει όσα όλοι θέλουμε να πούμε, τότε οι περισσότεροι που δεν κουνιόμαστε από το σάπισμα του καναπέ τι είμαστε? ΖΩΑ!!! Αυτό είμαστε και πρόβατα που μασάμε ότι μας σερβίρουν. Καλή η αυτονομία αλλά λείπει η παιδεία για όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανεξάρτητα από Μητσάρα, σήµερα, η αυτοδιαχείριση δεν είναι ο θρίαµβος των εργατικών αγώνων, αλλά η έσχατη λύση στο πρόβληµα της ανεργίας. Οι σηµερινές οργανώσεις "από τα κάτω", ανεξάρτητα του αν οργανώνονται µε βάση την εργατική ταυτότητα, τα προτάγµατα της δηµοκρατίας και της αυτονοµίας, ή όλα τα παραπάνω, αντιµετωπίζουν το όριο που τίθεται από την σηµερινή κατάσταση της ταξικής σχέσης. Δεν µπορούν να γίνουν µέρος µιας ευρύτερης ταξικής ενότητας, λόγω του κατακερµατισµού της τάξης και της επισφάλειας που έφερε η µετα-Κεϋνσιανή περίοδος της αναδιάρθρωσης (στην Ελλάδα, µετά τη δεκαετία του ’80), ενός κατακερµατισµού που βαθαίνει ακόµα περισσότερο µε τη µαζική ανεργία που παράγει η σηµερινή κρίση, κρίση που συνοδεύεται από µια ακόµα πιο βαθιά και επιταχυνόµενη αναδιάρθρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.