Τελευταίες Αναρτήσεις

Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

Διάγνωση γενετικών ασθενειών μέσω αναγνώρισης προσώπου.


Η τεχνολογία στην υπηρεσία της ιατρικής

Επιστήμονες του National Human Genome Institute απέδειξαν πως η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για άλλους σκοπούς πέρα από αυτόν της ασφάλειας.


Ανέπτυξαν μια μέθοδο με την οποία μπορούν να ανιχνεύσουν το σύνδρομο DiGeorge, μια σπάνια γενετική διαταραχή που είναι εμφανής στα χαρακτηριστικά του προσώπου, διαφέρει όμως ανάλογα τη φυλή.

Τα σύνδρομα παραμόρφωσης του ανθρώπου εμφανίζονται διαφορετικά σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Ακόμα και έμπειροι γιατροί δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν γενετικά σύνδρομα σε μη Ευρωπαϊκό πληθυσμό.

Οι 101 συμμετέχοντες του πειράματος προήλθαν από Αφρική, Ασία και Λατινική Αμερική. Η αναγνώριση προσώπου διέγνωσε επιτυχώς την ασθένεια στο 96.6% των περιπτώσεων, ενώ η ομάδα ισχυρίζεται πως μπορεί να αναγνωρίζει και το σύνδρομο Down. Ελπίζουν πως η τεχνολογία αυτή θα αναπτυχθεί και θα βελτιωθεί και θα φτάσουμε σε μια μέρα όπου ο γιατρός θα λαμβάνει μια φωτογραφία του ασθενούς και θα έχει μια διάγνωση σε δευτερόλεπτα.


Πηγή
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.

Η προτιμηση μας ειναι τα Eλληνικά και όχι τα greeklish.

Δημοσιευουμε κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση και την υποστήριξη.