Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Αλέξη, ο Μίκης αισθάνεται μοναξιά.


Ο Μίκης Θεοδωράκης, με άρθρο του στην προσωπική του ιστοσελίδα, κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για προσπάθεια επιβολής του Μαδουρισμού στη χώρα μας, παρέα με τον Ιβάν Σαββίδη.

Πριν από πέντε μήνες, ο Μίκης Θεοδωράκης κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα πως είναι
«το παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ».

Τώρα, βέβαια, πώς γίνεται από τη μια να είσαι το παιδί για τα θελήματα της Μέρκελ και από την άλλη να επιβάλεις Μαδουρισμό, αυτό μόνο ο Μίκης Θεοδωράκης το ξέρει.

Πώς θα επιβληθεί Μαδουρισμός σε ένα προτεκτοράτο;

Στην Ελλάδα δεν έχει σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση, αφού η χώρα έχει υποθηκευθεί για πάντα.

Η δε σύγκριση Ελλάδας και Βενεζουέλας κάνει τον Μίκη Θεοδωράκη να ακούγεται τόσο γραφικός όσο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παρατηρώντας τον Μίκη Θεοδωράκη, καταλαβαίνω πως το γηρατειά είναι μακελειό.

Σκέψου να είσαι ο Μίκης Θεοδωράκης, να έχεις ζήσει όσα έχει ζήσει ο Μίκης, και μια μέρα να είσαι ανήμπορος και να μην σου δίνουν και σημασία.

Πολύ σκληρό.

Είναι λογικό να γράφει άρθρα ανησυχίας για το μέλλον ο Μίκης Θεοδωράκης, γιατί αν εισαι σε βαθιά γεράματα και κάνεις πως ανησυχείς για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα το 2025, είναι σαν να προεξοφλείς ότι θα ζεις το 2025. Δίνεις ελπίδα στον εαυτό σου.

Παρεμβαίνει κατά καιρούς ο Μίκης Θεοδωράκης και τη μια αποθεώνει τον Τσίπρα, τον έναν, τον άλλον, μετά τους κατηγορεί και πάει λέγοντας.

Και βέβαια, όλα τα κείμενα του Μίκη Θεοδωράκη -όπως και το συγκεκριμένο- καταλήγουν πάντα στον εαυτό του.

Εγώ που είχα πει εκείνο, εγώ που είχα κάνει εκείνο, και τέτοια.

Ως γνήσιος Έλληνας, ο Μίκης Θεοδωράκης αυτοαποθεώνεται.

Ο Μίκης Θεοδωράκης νιώθει μοναξιά.

Αλέξη Τσίπρα, πάρε μερικά λουλούδια και λίγα γλυκά -με στέβια, μην τον πεθάνεις τον άνθρωπο- και πήγαινε μια επίσκεψη στον Μίκη.

Πες του πως πάντα τον σκέφτεσαι, πως, πριν πάρεις μια απόφαση, σκέφτεσαι τι θα έκανε αυτός στην θέση σου, και κάνε τον να νιώσει σημαντικός και σπουδαίος, όπως είναι.

Αλέξη, πες και στην Κονιόρδου να κάνει ένα ακόμα έτος «Μίκη Θεοδωράκη», με μερικές εκατοντάδες συναυλίες σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.

Δώσε και ένα παράσημο στον Μίκη. Δώσε του δέκα παράσημα, εκεί θα κολλήσουμε;

Είναι βέβαιο πως, μετά από αυτά, ο Μίκης Θεοδωράκης θα πει πως «ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να συγκριθεί μόνο με τον Ιωάννη Καποδίστρια».

Αλέξη, βιάσου μην σε προλάβει ο Μητσοτάκης.

Αλέξη, παιδί μου, ο γέρος ο άνθρωπος παρέα θέλει.

Στα γεράματα δεν τις διαλέγεις τις παρέες.

Άνθρωπος να ‘ναι, κι ό,τι να ‘ναι.

Εσείς οι νέοι δεν τα ξέρετε αυτά.

Όταν φτάσετε στα χρόνια μας, θα καταλάβετε.

(Μένω στην ίδια γειτονιά με τον Μίκη Θεοδωράκη αλλά έχω να τον δω χρόνια. Παλιότερα, όταν τον έβλεπα καμιά φορά, πήγαινα κοντά του όχι από θαυμασμό -που τον θαυμάζω δηλαδή- αλλά για όλλο λόγο. Επειδή έχουμε το ίδιο ύψος με τον Μίκη Θεοδωράκη, ήθελα να δω αν θα κοντύνω με την οστεοπόρωση, αν με αξιώσει ο Μαρξ να φτάσω στα χρόνια του.)



pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.