Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Der Standard: "Αν εφαρμόζονταν στη Γερμανία τα ελληνικά μέτρα, θα είχαμε εξέγερση".

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Andreas Schnauder, ο κ. Franz χαρακτηρίζει "ανεύθυνη" τη συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που είναι αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μπορεί να επιτευχθεί μέσω παράτασης της αποπληρωμής των δανείων και μέσω αναστολής, αν χρειαστεί, της καταβολής τόκων.

Ο Γερμανός οικονομολόγος, μεταξύ άλλων, εκτιμά ότι ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το 2013, είναι σωστό μέτρο, εφόσον πρόκειται να βοηθήσει στη σταθερότητα της νομισματικής ένωσης, αλλά χρειάζεται κατά τη γνώμη του να τεθούν κανόνες και για τους πιστωτές και όχι να εξετάζεται η συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση της κρίσης μόνο στην περίπτωση χρεοκοπίας ενός κράτους.

Ο κ. Franz, τέλος, στηρίζει απόλυτα τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ και δεν συμμερίζεται καθόλου την κριτική που ασκείται στη Γερμανία για έλλειψη αλληλεγγύης προς τους εταίρους, αφού θα πρέπει, όπως αναφέρει, να εξακολουθήσει να ισχύει η ρήτρα του “no bail-out”.


Δεν εμπιστεύεται το ευρώ το 58% των Γερμανών
Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ, λέει ο Τρισέ


«Δεν υπάρχει κρίση του ευρώ. Αυτό που παρατηρούμε σήμερα σε ορισμένες χώρες της ευρωζώνης είναι μια κρίση δημοσιονομικού χρέους», γράφει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν-Κλοντ Τρισέ σε άρθρο του, το οποίο δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, στη γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag.

Σύμφωνα με τον Τρισέ, το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα έχει πετύχει το σκοπό του στα 12 χρόνια που κυκλοφορεί, διατηρώντας την αγοραστική του δύναμη και κρατώντας το μέσο όρο του πληθωρισμού στην ευρωζώνη κάτω από 2% ετησίως.

Κι ενώ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας «βλέπει» το ευρώ απόλυτα επιτυχημένο, το 58% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται το ευρώ - αύξηση κατά 4% από τον Δεκέμβριο – σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρίας Emnid, η οποία δημοσιεύεται παράλληλα με το άρθρο του Τρισέ.


https://kostasxan.blogspot.gr/2011/05/der-standard.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.