Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Η επιστήμη απεφάνθη: Όταν μεθάμε είμαστε ο πραγματικός μας εαυτός...


Πόσες φορές δεν έχουμε ξυπνήσει μετά από μεθύσι και ρίχνουμε στο ποτό όλα όσα κάναμε την προηγούμενη νύχτα; Ε, λοιπόν, τέρμα οι δικαιολογίες! Δεν φταίει το αλκοόλ για όσα κάνουμε υπό την επήρειά του.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιου του Μιζούρι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν μεθάμε έρχεται στην επιφάνεια ο πραγματικός μας εαυτός. Στο πλαίσιο του πειράματος που διεξήγαγαν χώρισαν τους εθελοντές που συμμετείχαν σε αυτό σε δύο ομάδες. Η πρώτη ομάδα κατανάλωσε σόδα και η δεύτερη σόδα αναμεμιγμένη με αλκοόλ. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους και να περάσουν από μία σειρά δοκιμασιών.

Όπως αποδείχθηκε, δεν υπήρξε καμία αλλαγή συμπεριφοράς. Αυτοί που κατανάλωσαν αλκοόλ ένιωθαν την επήρειά του, αλλά οι παρατηρητές δεν διέκριναν διαφορές στη συμπεριφορά τους. Μάλιστα, όσοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ, δήλωσαν πως ένιωθαν τις αναστολές τους να εξανεμίζονται και την αυτοπεποίθησή τους να ανεβαίνει, όμως όσοι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ το μόνο που παρατήρησαν στα μέλη της άλλης ομάδας ήταν πως φαίνονταν λίγο πιο εξωστρεφή.

Όπως εξηγούν, λοιπόν, οι επιστήμονες όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ το μόνο που καταλαβαίνουν οι άλλοι για εμάς είναι πως είμαστε λίγο πιο εξωστρεφείς, όλα τα άλλα είναι μέσα στο κεφάλι μας!

Πηγή: enikos.gr

Διαβάστε περισσότερα: http://clopyandpaste.blogspot.gr/2017/12/blog-post_26.html#ixzz54BkfVbqg

1 σχόλιο:

  1. δεν ειπε κανεις οτι οταν πινει παιρνει καποιου αλλου τον εαυτο σαν δαιμονας , αλλα οτι χανει το μετρο , αυτο το μετρο που εχουμε ο καθε ενας απεναντι στο καθε τι , απο το ποσο εξωστρεφεις ειμαστε μεχρι ποσο υπομονετικοι και ποσο ριψοκινδυνοι , ποσο θα φαμε ,ποσο θα αστειευτουμε , ποσο ολα οσα συνθετουν τον χαρακτηρα μας .
    για αυτο και μετα απο ενα σημειο στο πιωμα , ολοι οι πιωμενοι ειναι ιδιοι , γιατι εχουν χασει καθε μετρο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.