Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Bob Marley


Εκτός από μεγάλος τραγουδιστής και συνθέτης, ήταν επίσης και ακτιβιστής. Πίστευε ότι με τη μουσική του μπορεί να αλλάξει τον κόσμο και να οδηγήσει τους ακροατές του στην απελευθέρωση του νου από τα δεσμά της σκλαβιάς.
"Οι άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν χειρότερο αυτόν τον κόσμο, δεν παίρνουν ούτε μία ημέρα ρεπό. Εγώ γιατί να το κάνω;".

Το κακό είναι πιο εύκολο να γίνει απ’ ό,τι το καλό. Το να κακολογήσεις κάποιον είναι πιο βολικό από το να τον συγχωρέσεις. Το να ξεσπάσεις σε φωνές από το να ηρεμήσεις το να αντιδράσεις από το να μπεις στα παπούτσια του άλλου.

Γι’ αυτό και για πολλούς ανθρώπους δεν υπάρχει όριο στην γκρίνια, τη μιζέρια, την κακοκεφιά, την τεμπελιά και την κούραση. Γιατί αυτά δεν απαιτούν προσπάθεια, ούτε εσωτερική δουλειά.


 

Το να πεις σε αγαπώ, συγγνώμη, σε ευχαριστώ, το να υψώσεις ένα ηχηρό μήνυμα, το να επηρεάσεις χιλιάδες προς αυτήν την κατεύθυνση, το να αντισταθείς, να παλέψεις, να πολεμήσεις για τα όνειρά σου, να πέσεις και να ξανασηκωθείς, να προσπαθήσεις άλλη μία φορά, να επιμείνεις και να ξεπεράσεις τα εμπόδια… Αυτά απαιτούν γενναίους.

Εκτός από την ψυχή, όμως, χρειάζεται και συστηματικότητα. Κάθε μέρα κι ένα βήμα πιο μπροστά. Ακούραστοι και συνεπείς.

Οφείλουμε να θυμόμαστε το εξής: Εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν μπορούμε που μας κόβουν τα φτερά και μας υποτιμούν δεν θα σταματήσουν μέχρι την ημέρα που θα τους αποδείξουμε το αντίθετο.

 Θύμα δολοφονίας;

Υπάρχουν πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τον θάνατο του Μπομπ Μάρλεϊ. Στην πιο δημοφιλή από αυτές, εμπλέκεται και ο Νιλ Μπους, αδερφός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους τζούνιορ.

Σύμφωνα με τις φήμες, ο Νιλ Μπους εμφανίστηκε ως ρεπόρτερ του περιοδικού "Ρόλινγκ Στόουν" και χάρισε στον Μπομπ ένα ζευγάρι παπούτσια, στα οποία υπήρχε τοξικό χάλκινο σύρμα και μόλυνε τον τραγουδιστή. Κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ.
 
"Πόρτα" στον πρίγκιπα Κάρολο

Κατά τη διάρκεια αεροπορικής στάσης στην Αφρική, ο Μάρλεϊ δέχθηκε πρόσκληση από τον πρίγκιπα Κάρολο να συναντηθούν σε αίθουσα VIP του αεροδρομίου. Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής απέρριψε την πρόσκληση, αφού ο Βρετανός "γαλαζοαίματος" δεν δέχθηκε να τον συναντήσει στη δημόσια σάλα του αερολιμένα.
 
Τελευταία σοφά λόγια

Οι τελευταίες λέξεις προς τον γιο του Ζίγκι ήταν: "Τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν ζωή".

Πέθανε στις 11 Μαΐου 1981.

Get Up Stand Up - BOB MARLEY


https://www.youtube.com/watch?v=dzAKeQQDEYc

ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.