Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Αλόη: Ποιο είδος της βοηθάει και πού


Η αλόη είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για θεραπευτικούς σκοπούς. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνουν τα οφέλη της. Αν και υπάρχουν περισσότερα από 300 είδη αλόης, μόνο δύο χρησιμοποιούνται για θεραπευτικούς σκοπούς, η Aloe Vera και πιο σπάνια η Aloe Ferox Miller.
Το ζελέ της Aloe Vera περιέχει πάνω από 75 γνωστά συστατικά, όπως βιταμίνες Β, C, Ε και β-καροτίνη (πρόδρομο της βιταμίνης Α), μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

Πού βοηθά

-Έχει βρεθεί ότι το ζελέ της αλόης ενισχύει την επούλωση του δέρματος όταν αυτό υφίσταται κάποιον τραυματισμό.

-Δρα ως αντισηπτικό, αυξάνοντας τη διάχυση του αίματος στην τραυματισμένη περιοχή, ενώ διεγείρει τους ιστούς και τα κύτταρα του δέρματος που είναι υπεύθυνα για τη θεραπεία της πληγής.



-Κάνει καλό στις δερματίτιδες και τα εγκαύματα, τους κάλους, τις ουλές και τον έρπη.

-Βοηθά σε παθήσεις του πεπτικού συστήματος, όπως το έλκος στομάχου, η δυσπεψία, η δυσκοιλιότητα και η ελκώδης κολίτιδα.

-Βοηθά στις αρθρίτιδες.

-Επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι ένα συστατικό της αλόης βέρα (η ανθρακινόνη εμοδίνη) έχει αντικαρκινική δράση.

-Έρευνες έδειξαν ότι η αλόη μπορεί να εμποδίσει τον ιό HIV-1 που σχετίζεται με το ΑIDS, επειδή διεγείρει το ανοσοποιητικό σύστημα, ειδικά τα Τ-4 κύτταρα και τα λευκά αιμοσφαίρια.

-Κρατά το δέρμα απαλό και χρησιμοποιείται για την περιποίηση του σώματος και των μαλλιών, καθώς ενυδατώνει, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ενισχύει τη φυσική τους άμυνα.

-Θεωρείται αποτελεσματική θεραπεία για την αντιμετώπιση της ακμής, επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και καταπολεμά τη φαγούρα, τις δερματικές αλλεργίες, τα τσιμπήματα των εντόμων, τα εκζέματα και τις μυκητιάσεις, ενώ μπορεί να περιορίσει ακόμα και την ψωρίαση.


onmed
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.