Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Κατσίκης ελευθέρας... βοσκής


Συντάκτης: Χάρης Ιωάννου

Σε διαρκή πηγή πολιτικών προβλημάτων εξελίσσεται η περίπτωση του βουλευτή των συγκυβερνώντων Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κωνσταντίνου Κατσίκη.

Τα επίμονα ρατσιστικά παραληρήματα του βουλευτή έρχονται να προστεθούν στις συνεχώς αποκλίνουσες τοποθετήσεις του έτερου βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ., Δημήτρη Καμμένου, προκαλώντας εκνευρισμό και αμηχανία στα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κατσίκης με τη στάση του δίνει αφορμή στην αντιπολίτευση να επικρίνει το μεγαλύτερο κυβερνών κόμμα για συνεργασία με ακροδεξιούς, την ίδια ώρα που το Μαξίμου επικεντρώνει τα πυρά του στην ηγεσία της Ν.Δ., με βολές για «βαθύ συντηρητισμό» και «ακροδεξιά στροφή».

Τελευταίο κρούσμα στάθηκε η προκλητική αποστροφή του βουλευτή με την ταύτιση παιδόφιλων και ομοφυλόφιλων. «Η αγάπη στην παιδοφιλία είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης. Στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;», αναρωτήθηκε, την Τρίτη, εντός Ολομέλειας της Βουλής, με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να αποφεύγουν να τον αποδοκιμάσουν από βήματος.


Του Κώστα Γρηγοριάδη

Η αντίδραση ήρθε μία ημέρα αργότερα, όταν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, 16 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν την παραπομπή του στην επιτροπή δεοντολογίας για τη «ρητορική μίσους» και την επιβολή των προβλεπόμενων ποινών. Οι υπογράφοντες (μεταξύ των οποίων οι Σ. Αναγνωστοπούλου, Θ. Δρίτσας, Ν. Παρασκευόπουλος, Χρ. Μαντάς, Π. Δριτσέλη, Κ. Ιγγλέζη, Χρ. Παπαδόπουλος) χαρακτηρίζουν τις δηλώσεις του κ. Κατσίκη «ομοφοβικές», «απαράδεκτες» και «άκρως προσβλητικές».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», ο κ. Βούτσης έχει αποφασίσει να θέσει το ζήτημα στη Διάσκεψη των Προέδρων την προσεχή Δευτέρα, ενώ ετοιμάζει και σχετική εισήγηση.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, σε συνέντευξή του (ΣΚΑΪ), την Τετάρτη, χαρακτήρισε «ανεκδιήγητες» τις δηλώσεις του Κ. Κατσίκη, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει έναν συμβιβασμό με τους ΑΝ.ΕΛΛ.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ. εμφανίστηκε, χθες, για άλλη μια φορά αμετανόητος, ενώ έφτασε στο σημείο να διαμαρτυρηθεί ότι… τα ΜΜΕ παραποίησαν τις δηλώσεις του. «Δεν υπήρξα ομοφοβικός ούτε σκοταδιστής και δεν έχω να εξετάσω καμία θέση και στάση μου. Ημουν ξεκάθαρος και δεν παίρνω τίποτα πίσω», δήλωσε (ΑΝΤ1), ενώ επέστρεψε τα πυρά στους 16 συναδέλφους του στον ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε, «16 ετεροφοβικοί προστάτες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ, λεσβιών, γκέι, τρανσέξουαλ, ζητάνε από τον Πρόεδρο της Βουλής την παραπομπή μου».

Επισήμως, το κόμμα του κράτησε αποστάσεις από τη χυδαία ρητορική, παρ’ όλο που οι ΑΝ.ΕΛΛ. καταψήφισαν τη διάταξη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, με -φωτεινή- εξαίρεση τους Θανάση Παπαχριστόπουλο και Κώστα Ζουράρι.

«Ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκε ο βουλευτής μας είχε έναν προσωπικό χαρακτήρα. Τα επιχειρήματά του για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια ήταν καθαρά προσωπικά. Τέτοιου είδους επιχειρήματα δεν τέθηκαν ποτέ στις συσκέψεις των οργάνων του κόμματος», επεσήμανε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου (ΕΡΤ).

ΤΑ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΚΗ
Πιστός στις... παραφωνίες

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., Κωνσταντίνος Κατσίκης, έχει προκαλέσει αρνητικά σχόλια αναφορικά με τις κατά καιρούς τοποθετήσεις του. Τοποθετήσεις άκρως ρατσιστικές, τις οποίες υποστηρίζει σε κάθε ευκαιρία. Η πολιτική του καριέρα περιλαμβάνει πέρασμα από τη Νέα Δημοκρατία, το ΛΑΟΣ, για να καταλήξει στους ΑΝ.ΕΛΛ., με τους οποίους και εξελέγη βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής.

Κατά καιρούς έχει καταφερθεί κατά σύσσωμης της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ από τα βέλη του δεν έχουν γλιτώσει ούτε οι μετανάστες. Στις φωτογραφίες του στο διαδίκτυο, είτε μέσα στη Βουλή είτε εκτός αυτής, εμφανίζεται πάντα μέσα στην... ενέργεια, είτε τραβώντας τα μαλλιά του με απόγνωση, είτε όντας ντυμένος με παραλλαγή στο πλευρό του Πάνου Καμμένου είτε πηγαίνοντας για κυνήγι. Σε όλα τα νομοσχέδια που έχει φέρει η κυβέρνηση προς ψήφιση και αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο κ. Κατσίκης, κάθε φορά έδινε το δικό του σόου. Ειδικότερα:

Καταψήφισε το Σύμφωνο Συμβίωσης, τονίζοντας πως «η ελληνική οικογένεια δεν είναι δυνατό να πληγεί από ζευγάρια με ποικίλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς» και χαρακτήρισε τους γκέι «σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους».

«Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω», δήλωνε στη Βουλή, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επιλογής να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων, ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής.

Επιτέθηκε φραστικά σε μέλος του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, το οποίο είχε αναφέρει κατά τη διάρκεια σχετικής συζήτησης στη Βουλή πως, σε πολλές περιπτώσεις, τα θύματα ρατσιστικής βίας δεν καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά, γιατί θεωρούν πως δεν υπάρχει δικαίωση. Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ., ο οποίος άρχισε να κατηγορεί τον ομιλητή ότι «υβρίζει» τους Ελληνες. Κάλεσε, μάλιστα, και τους άλλους βουλευτές να αντιδράσουν και να λογοκρίνουν ουσιαστικά τον εκπρόσωπο του Φόρουμ Μεταναστών. «Να τον ευχαριστήσουμε που έθιξε όλους τους Ελληνες;» διερωτήθηκε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛΛ., πριν αποχωρήσει εκνευρισμένος.

Αξίζει βέβαια να θυμηθούμε και την τοποθέτησή του, πριν από λίγο καιρό, όπου σε ένα «υποθετικό σενάριο», θα μπορούσε η Ελλάδα να ανταλλάξει τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς με τους 2 Ελληνες που βρίσκονται φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη. Μετά τον σάλο που προκάλεσε, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση, σύμφωνα με την οποία οι δηλώσεις του «παρερμηνεύτηκαν». Αν δούμε το παρελθόν, πολλές φορές έχει βγει κι έχει πει πως οι δηλώσεις του «παρερμηνεύονται».

http://www.efsyn.gr/arthro/katsikis-eleytheras-voskis
 

1 σχόλιο:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.