Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Γιατί ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι είναι ωφέλιμο

 
Το σώμα μας αποτελείται κυρίως από νερό: το 75% των μυών, το 90% του εγκεφάλου, το 22% των οστών και το 83% του αίματός μας είναι νερό. Εφόσον το καταλαβαίνουμε αυτό, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε τη σημασία της κατανάλωσης νερού καθημερινά για καλή υγεία και για την προστασία του σώματος από τις πολλές ασθένειες που μπορούν να το βλάψουν.
Πρέπει να αξιοποιούμε τις ωφέλειες του νερού για το σώμα μας κάθε μέρα, απλώς πίνοντας ένα ως τέσσερα ποτήρια νερό με άδειο στομάχι. Τί κερδίζουμε από αυτό;

Το νερό είναι ουσιαστικό για τη ζωή και οι ωφέλειές του είναι αδιαμφισβήτητες για μια καλή υγεία. Όλα τα όργανα χρειάζονται νερό για να λειτουργήσουν ομαλά και για να έχουν
καλή υγεία. Λόγω των παραπάνω πρέπει να αξιοποιούμε αυτό το αποτελεσματικό και υγιεινό στοιχείο που η φύση μας προσφέρει και που έχουμε στη διάθεσή μας.

1. Το να πίνετε ένα ή δύο ποτήρια νερό πριν το πρωινό είναι ιδανικό για την αποβολή των τοξινών και όλων των ουσιών που το σώμα σας δεν χρειάζεται. Με αυτό τον τρόπο, το νερό συνεισφέρει στην πρόληψη ασθενειών και
ενισχύει το μεταβολισμό στην αρχή κάθε ημέρας.

2. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το σώμα δουλεύει επισκευάζοντας κύτταρα και καθαρίζοντας τον εαυτό του, επομένως το να πίνετε ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι είναι πολύ ωφέλιμο επειδή τονώνει το σώμα και αποβάλλει όλες τις άχρηστες ουσίες, μέσω των ούρων.

3. Το να πίνετε ένα ποτήρι νερό ή περισσότερα με άδειο στομάχι συνεισφέρει στην ελαχιστοποίηση των βλαβερών επιδράσεων μερικών ουσιών όπως το οινόπνευμα, ο καπνός, η μόλυνση και το πρόχειρο φαγητό, μεταξύ άλλων.

4. Το νερό είναι σπουδαίος σύμμαχος του δέρματος και πολύ ωφέλιμο για την υγεία σας. Το να πίνετε δύο ποτήρια νερό με άδειο στομάχι θα βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας και της σφριγηλότητας του δέρματος καθώς και στην πρόληψη των
πρόωρων ρυτίδων.

5. Το να πίνετε νερό το πρωί προστατεύει και ενυδατώνει τα ζωτικά σας όργανα, χαρίζοντάς τους υγεία και διατηρώντας τη σωστή λειτουργία τους.

6. Το να πίνετε δύο με τρία ποτήρια νερό με άδειο στομάχι είναι ιδανικό για την απώλεια βάρους. Πέρα από την αποβολή των τοξινών από το σώμα, το νερό βοηθάει στην καύση του λίπους και των θερμίδων, επομένως μειώνει το αίσθημα της πείνας κι έτσι αποφεύγεται η αύξηση βάρους λόγω υπερφαγίας.

7. Το να πίνετε νερό το πρωί συνεισφέρει στη διατήρηση της συνολικής υγείας, επειδή σας βοηθάει να διατηρήσετε υγιές το λεμφικό σύστημα, διευκολύνει την εντερική διέλευση, συνεισφέρει στον έλεγχο της κορτιζόλης και αποτελεί άμυνα εναντίον των λοιμώξεων.

8. Το να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με άδειο στομάχι αποτελεί έναν καλό τρόπο να ξεκινήσετε την ημέρα με ενέργεια, διώχνοντας τη νύστα και την κόπωση που συνήθως αισθανόμαστε το πρωί.

9. Το να πίνετε νερό πριν το πρωινό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση και την πρόληψη της δυσκοιλιότητας επειδή διεγείρει την κινητικότητα των εντέρων.

10. Αν έχετε προβλήματα όπως η
γαστρίτιδα, το νερό μπορεί να γίνει ο καλύτερος σύμμαχός σας στην αντιμετώπισή τους. Πίνετε τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό με άδειο στομάχι και αυτό θα σας βοηθήσει να μειώσετε το επίπεδο οξύτητας στο στομάχι σας και τους πόνους που μπορεί να σας προκαλέσει η γαστρίτιδα.

Πώς να πίνετε νερό το πρωί

 


Το να πίνουμε νερό το πρωί είναι μια καλή συνήθεια που μπορούμε όλοι να αποκτήσουμε προκειμένου να φροντίσουμε την υγεία μας και το σώμα μας. Γι αυτό είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι θα πρέπει να πίνουμε νερό σε μέτρια ποσότητα και με ηρεμία, καθώς αν πίνουμε πολύ νερό κάθε φορά οι ωφέλειες δεν θα είναι ίδιες -αντίθετα, μπορεί να προκληθούν διαταραχές στην υγεία. Όταν πίνετε νερό με άδειο στομάχι, έχετε υπόψη σας τα εξής:

Αν θέλετε να πιείτε δύο λίτρα νερό ή τέσσερα ποτήρια νερό, είναι καλύτερα να μοιράσετε την ποσότητα αυτή και να πίνετε νερό τέσσερις φορές την ημέρα. Μπορείτε να ξεκινήσετε πίνοντας ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι, έπειτα μετά το πρωινό, και τέλος να πιείτε τα άλλα δύο ποτήρια σε διαφορετικές ώρες πριν καταναλώσετε κάποιο γεύμα.


Στην πορεία της απόκτησης της συνήθειας του να πίνετε νερό τακτικά, συνιστάται να αρχίσετε με μικρές ποσότητες. Μπορείτε να ξεκινήσετε με ένα ποτήρι νερό με άδειο στομάχι και σταδιακά να αυξήσετε την ποσότητα σε δύο ή τρία ποτήρια.


Το νερό που πίνετε θα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, ελέγξτε λοιπόν αν το νερό της βρύσης σας ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές για το πόσιμο νερό, διαφορετικά θα πρέπει να βρείτε νερό που είναι υγιεινό.


Αν θέλετε να συμπληρώσετε όλες τις ωφέλειες του νερού για την υγεία σας με ένα θαυμάσιο σύμμαχο, μπορείτε να προσθέσετε στο ποτήρι του νερού που πίνετε με άδειο στομάχι λίγο χυμό
λεμονιού.

https://meygeia.gr/giati-ena-potiri-nero-adio-stomachi-ine-ofelimo/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.