Σελίδες

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Προβλήματα υγείας που μαρτυρούν τα λευκά σημάδια στα νύχια μας.


Οι λευκές κηλίδες στα νύχια ή γενικά ο λευκός αποχρωματισμός μπορεί να προκαλείται από διαφορετικές αιτίες, πάντοτε όμως υποδεικνύει ότι το σώμα σας είναι άρρωστο. Ορισμένες ασθένειες έχουν συμπτώματα στα νύχια. Είναι σημαντικό να δείτε ένα γιατρό, διότι οποιαδήποτε αλλαγή στα νύχια μπορεί να διαγνωστεί.


Λευκονυχία

Τα νύχια που έχουν λευκές κηλίδες αποτελούν σημάδι της λευκονυχίας. Η κύρια αιτία αυτής της κατάστασης είναι μια ζημία στη βάση του νυχιού, στη περιοχή που ονομάζεται μήτρα.

Άλλες αιτίες της λευκονυχίας θα μπορούσαν να είναι αλλεργικές αντιδράσεις σε σκληρυντικά νυχιών, στην ακρυλική κόλλα νυχιών ή γενικά στα επικαλύμματα νυχιών. Το πρόβλημα αυτό μπορεί κάλλιστα να προκληθεί από μια επίσκεψη σε ένα ινστιτούτο ομορφιάς ή σε αποδυτήρια, όπου τα βακτήρια είναι άφθονα.

Εάν ανιχνευθεί νωρίς, η λευκονυχία μπορεί να αντιμετωπιστεί με κρέμες και χάπια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα λευκά στίγματα και οι ραβδώσεις θα εξαφανιστούν καθώς το νύχι μεγαλώνει.

Έλλειψη ψευδαργύρου

Οι λευκές κηλίδες ή οι ραβδώσεις είναι κοινά χαρακτηριστικά στα νύχια σε μια ανεπάρκεια ψευδαργύρου. Αυτό μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με την αλλαγή της διατροφής που να περιλαμβάνει πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, κρέας, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πρόβλημα στο ήπαρ

Από τις πιο σοβαρές αιτίες των λευκών νυχιών είναι η ασθένεια του ήπατος. Σε πολλές περιπτώσεις, η ηπατίτιδα ή η κίρρωση είναι οι αιτίες.


Νεφρική νόσος

Νύχια που έχουν γίνει εν μέρει λευκά και ροζ είναι ένα σύμπτωμα της νόσου των νεφρών. Η χρόνια νεφρική ανεπάρκεια καταστεί επίσης τα νύχια μερικώς λευκά.

Αναιμία

Λευκά σημάδια στα νύχια προκαλεί και η αναιμία, η οποία είναι συνήθως σημάδι ανεπάρκειας σιδήρου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο μπορεί να έχει ένα ασυνήθιστο σχήμα στο νύχι, που ονομάζεται κοιλονυχία. Το νύχι έχει κάνει γραμμές, είναι λεπτό και κλείνει προς τα μέσα. Η κατάσταση αυτή σχετίζεται με την αναιμία ανεπάρκειας σιδήρου. Το σίδηρο μπορεί να προστεθεί ξανά στην διατροφή με συμπλήρωμα και με κατανάλωση κρέατος και πράσινων φυλλώδη λαχανικών.



 iatrognosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)