Σελίδες

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Καταραμένοι τάφοι και ανατριχιαστικές ανακαλύψεις. 2)

 

Η κατάρα του πηλινου στρατου στους αγροτες

Ο περίφημος πήλινος στρατός χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα π.Χ. και απεικονίζει τον στρατό του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. Ανακαλύφθηκε από αγρότες το 1974 καθώς εκείνοι έσκαβαν στα χωράφια τους.





Οι τύχες των αγροτών που ανακάλυψαν τον πήλινο στρατό ήταν μαύρες και η ζωή τους γέμισε θάνατο και δυστυχία. Η κυβέρνηση τους πήρε τα χωράφια, τα σπίτια τους καταστράφηκαν και τα ίχνη της ιστορίας 2000 χρόνων του χωριού τους χάθηκαν. Ένας από αυτούς αυτοκτόνησε, δύο άλλοι πέθαναν στα 50 τους ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν να πασχίζουν να τα φέρουν βόλτα πουλώντας σουβενίρ σε κάποιο κοντινό μαγαζάκι. 

 


 Η καταρα του Οτζι

 Ότζι (ονομάζεται επίσης και άνθρωπος των πάγων) είναι το όνομα που δόθηκε στη μούμια ενός ιδιαίτερα καλοδιατηρημένου άνδρα ο οποίος πιστεύεται ότι έζησε περίπου το 3.300 π.Χ. Τα οστά του ανακαλύφθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1991 στις Άλπεις, στα σύνορα Αυστρίας-Ιταλίας. Όπως όλες οι μούμιες, έτσι και ο Ότζι λέγεται ότι κουβαλά μια κατάρα. 




Ο μύθος της κατάρας συνοδεύθηκε από μια σειρά από μυστηριώδεις θανάτους ατόμων που είχαν αναμιχθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην ανακάλυψη της μούμιας και την εξέτασή της, όπως ο Konrad Spindler, ο επικεφαλής της ανασκαφής του ανθρώπου των πάγων, ο ειδικός Dr. Rainer Henn, και ο οδηγός Kurt Fritz που πέθαναν όλοι μέσα σε λίγα χρόνια από την ανακάλυψη της μούμιας. 



Η καταρα του διαμαντιου Koh-i-Noor

Το διαμάντι που πιστεύεται ότι έχει πίσω του μια ιστορία πάνω από 5.000 χρόνων συνοδεύεται από πολλούς μύθους. Σύμφωνα με την κατάρα του διαμαντιού εκείνος που το έχει στην κατοχή του θα είναι και ο κυρίαρχος του κόσμου αλλά θα γνωρίσει και κάθε δυστυχία του κόσμου αυτού. Μόνο ο Θεός ή μια γυναίκα μπορεί να το φορέσει χωρίς να τιμωρηθεί. 


 


Λέγεται ότι οι Ινδοί ηγέτες που το είχαν στην κατοχή τους υπέστησαν μύρια κακά. Στη συνέχεια το διαμάντι μεταφέρθηκε στην Αγγλία και λέγεται πως στο καράβι που το μετέφερε ξέσπασε χολέρα. Σήμερα ανήκει στα γυναικεία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)