Σελίδες

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

Τραγανά σοκολατένια cookies χωρίς γλουτένη - Πανεύκολη συνταγή


Έχετε δυσανεξία στη γλουτένη;

Αρκετοί είναι εκείνοι που έχουν
δυσανεξία στη γλουτένη (υπολογίζεται περίπου 1 στα 100 άτομα, πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση), που είναι μια πρωτεΐνη, η οποία βρίσκεται στα δημητριακά όπως το σιτάρι, το κριθάρι, τη βρώμη. Και είναι γνωστή και ως κοιλιοκάκη.
Επίσης, πολλοί ακολουθούν διατροφή με προϊόντα χωρίς γλουτένη, που τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα βρίσκονται στις προθήκες των σούπερ μάρκετ.

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, σας έχουμε πανεύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα τραγανά σοκολατένια cookies με καρύδα, χωρίς γλουτένη!

Υλικά

1 κούπα (80γρ) νιφάδες καρύδας (τσιπς που θα τα βρείτε κυρίως σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων)

250 γρ. απαλό φυστικοβούτυρο

2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, χτυπημένα

1 κ.γ. baking soda

¼ κ.γ. αλάτι

¼ της κούπας + 86 γρ. (2 κ.σ.) ζάχαρη καρύδας (θα τη βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα)

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2/3 της κούπας νιφάδες σοκολάτας

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Σε ένα ταψί ή λαμαρίνα στρώνετε αντικολλητικό χαρτί και στρώνετε σε αυτό τις νιφάδες καρύδας. Τις ψήνετε για 5 λεπτά, μέχρι δηλαδή να πάρουν ένα καστανό χρώμα.

Μόλις είναι έτοιμες, τις βγάζετε και τις αφήνετε στην άκρη, μέχρι να κρυώσουν.

Αυξάνετε τους βαθμούς του φούρνου στους 200

Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το φυστικοβούτυρο, τα 2 αυγά αφού τα έχετε χτυπήσει, τη σόδα, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας, και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα.

Κατόπιν, προσθέτετε τις ψημένες νιφάδες καρύδας και μερικές από τις νιφάδες της σοκολάτας και ανακατεύετε καλά το μείγμα.

Πλάθετε σε μπάλες, τις τοποθετείτε στο ταψί, που το έχετε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και πιέζετε τις μπάλες με ένα πιρούνι ή με τον πάτο ενός ποτηριού, για να πάρουν το σχήμα του μπισκότου.




Ρίχνετε πάνω στο κάθε μπισκότο τις υπόλοιπες νιφάδες σοκολάτας και ψήνετε για 15 περίπου λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα cookies, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί, πριν τα μεταφέρετε.

Πηγή: glutenfreeonashoestring

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)