Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Με ένα πινέλο λαδώνουμε ελαφρώς μια αποσπώμενη φόρμα 20 εκ.
Σπάμε τις σκληρές άκρες από τα σπαράγγια και με ένα πίλερ (αποφλοιωτής λαχανικών) καθαρίζουμε το υπόλοιπο κοτσανάκι τους.
Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα χτυπάμε ελαφρώς.
Προσθέτουμε το γάλα και ομογενοποιούμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και 12 από τα σπαράγγια.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να χρυσαφίσει.
Προσθέτουμε τα σπαράγγια και το ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια 1 εκ. και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 5 λεπτά.
Το προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το θυμάρι και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε προσεκτικά το μείγμα μέσα στη φόρμα.
Στολίζουμε με τα υπόλοιπα σπαράγγια από πάνω και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)