Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

"Εισβολή" αρουραίων στο Παρίσι: Φοβάμαι να βγω το βράδυ χωρίς τον σκύλο μου!


Η Γαλλική πρωτεύουσα έχει κατακλυστεί από αρουραίους και η δήμαρχος Αν Ινταλγκό είναι αυτή που κατηγορείται. Οι αντίπαλοι της κεντρώας δημάρχου ισχυρίζονται ότι η "εισβολή" των αρουραίων είναι εκτός ελέγχου και την επικρίνουν για παραλείψεις σε θέματα δημόσιας υγιεινής.
Τονίζοντας ότι η Ινταλγκό υποστηρίζει υπερβολικά τους ζωόφιλους ακτιβιστές, οι αντίπαλοί της επιχειρούν να σταματήσουν τη 17ετή πρωτοκαθεδρία των σοσιαλιστών στον κορυφαίο δήμο της Γαλλίας εν όψει των εκλογών του 2020.

Οι κάτοικοι παραπονιούνται για συχνές -ανεπιθύμητες- συναντήσεις τους με τα τρωκτικά τη νύχτα και κάποιοι ισχυρίζονται ότι ανατριχιάζουν ακόμα και με τον θόρυβο που ακούγεται από τους θάμνους των πάρκων όπου βρίσκονται τη μέρα οι αρουραίοι.

Το 2016, οι New York Times υποστήριζαν ότι το Παρίσι είναι αντιμέτωπο με τη «χειρότερη κρίση αρουραίων εδώ και δεκαετίες», αλλά οι τοπικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο πληθυσμός τους αυξήθηκε περαιτέρω τα τελευταία δύο χρόνια, με αποτέλεσμα το Δημαρχείο να επενδύσει 1,5 εκατομμύριο ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 προκειμένου να σταματήσει την εξάπλωση.

«Φοβάμαι να βγαίνω τη νύχτα χωρίς το σκύλο μου», δήλωσε η Bella Saloua, γραμματέας που ζει στο 17ο διαμέρισμα, η οποία υποστηρίζει ότι η γειτονιά της είναι «μολυσμένη με αρουραίους».

«Εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα, μιλάμε για εισβολή» προειδοποιεί ο Hervé Gaudière, θυρωρός στο 17ο διαμέρισμα εδώ και 22 χρόνια, ο οποίος λέει ότι συνήθως βρίσκει 5 ψόφιους αρουραίους τη βδομάδα. Μάλιστα, όπως προσθέτει, όσοι μένουν στο ισόγειο, έχουν βάλει σίτες στα παράθυρά τους για να κρατήσουν εκτός σπιτιού τους αρουραίους.

Κίνημα υπέρ των αρουραίων

Το 2016 ο Δήμος Παρισιού ανακοίνωσε σχέδιο για την καταπολέμηση των αρουραίων. Λόγω ευρωπαϊκών κανονισμών, ορισμένες μέθοδοι εξόντωσης αρουραίων που χρησιμοποιούνταν παλιότερα -όπως η τοποθέτηση δηλητηρίου σε φωλιές αρουραίων- απαγορεύονται πλέον.

Παρόλα αυτά, εγκρίθηκαν ηπιότερα μέτρα εξολόθρευσης.

Ωστόσο, το σχέδιο βρήκε αντίθετους κάποιους ακτιβιστές οι οποίοι ξεκίνησαν καμπάνια με τίτλο «Σταματήστε τη γενοκτονία των αρουραίων», εξασφαλίζοντας 22.000 υπογραφές μέσα σε τρεις εβδομάδες.

«Τι θα πιστέψουν οι άνθρωποι για μας όταν το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024;» αναρωτιέται άλλος κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με το
ρεπορτάζ του politico.

Ενδεικτικό της ανησυχίας των κατοίκων για το πρόβλημα με τα τρωκτικά, είναι ότι οι Παριζιάνοι έχουν δημιουργήσει δύο σάιτ προκειμένου να μοιράζονται τα προβλήματα τους και τις εμπειρίες τους με τα τρωκτικά.

Όσο για το κονδύλι του 1,5 εκατομμυρίου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης, αυτό θεωρείται εξαιρετικά μικρό, καθώς για τον ίδιο λόγο ο δήμος της Νέας Υόρκης διέθεσε ένα κονδύλι ύψους 32 εκατομμυρίων δολαρίων τον τελευταίο χρόνο.

Ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι οι αρουραίοι γεννούν 6 - 8 φορές το χρόνο από 4 - 6 μικρά, γεγονός που μεταφράζεται σε 2.832 νέους απογόνους το χρόνο...

(Με πληροφορίες από
politico.eu)

huffingtonpost
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.