Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΨΗΦΙΖΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΡΑΔΙΝΟΜΑΙ ΣΤΗΝ EΞΟΥΣΙΑ


Η προκήρυξη, που ακολουθεί, κυκλοφόρησε για τις εκλογές του 1996.
Οι έμποροι της ελπίδας ξανάρχονται…
Στήνουν πάλι τις κάλπες αναζητώντας νέα έγκριση στη συνέχιση της επιβολής τους, επιχειρώντας την εκ νέου ανασυγκρότηση των δομών κυριαρχίας μέσα σ’ αυτό το μεταβατικό στάδιο που διανύουμε και όπου το κράτος δεν έχει πλέον στη διάθεσή του λαοπλάνους μπαλκονάκηδες αλλά καθαρόαιμους τεχνοκράτες έτοιμους να το ανασυντάξουν. Χωρίς ιδιαίτερη καούρα για το ποιος θα είναι ο επόμενος διαχειριστής της εξουσίας.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξουσιαστές, τόσο σε σχέση με τον κοινωνικό ανταγωνισμό, όσο και στις διακρατικές τους υποθέσεις, τους αναγκάζουν να επισπεύσουν, για δεύτερη συνεχόμενη φορά, τις εκλογές, προσπαθώντας ν’ ανακόψουν κοινωνικές διεργασίες από τη μία αλλά και να σταθεροποιήσουν τη θέση τους μέσα στις ενδοεξουσιαστικές αντιπαλότητες.

Οι έμποροι της ελπίδας ξανάρχονται… Ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε για να πετύχουν τα από κοινού προαποφασισμένα σχέδια τους ενάντια στην κοινωνία. Ποιός δεν καταλαβαίνει τι μας περιμένει από την επομένη κιόλας των εκλογών; Τα οικονομικά προγράμματα σύγκλισης της παγκοσμιοποιημένης και διευρυμένης κυριαρχίας θα περάσουν πάνω από τους ανθρώπους επιβάλλοντας στυγνότερη εκμετάλλευση, επέκταση της κρατικής βίας και εξαθλίωση.

Παράλληλα, εξετάζουν με μεγάλη προσοχή τις αντιδράσεις που θα προκύψουν από διάφορες κοινωνικές ομάδες, αναζητώντας τον απαραίτητο χρόνο αλλά και τρόπο εφαρμογής των μέτρων αυτών, έτσι ώστε η υπάρχουσα κοινωνική οργή να εκδηλωθεί με όσο το δυνατόν μικρότερες συνέπειες γι’ αυτούς. Η απόσταση μεταξύ της ζωής και της επιβίωσης διαρκώς θα μεγαλώνει και όσο περισσότερα κομμάτια της κοινωνίας το συνειδητοποιούν αυτό τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα προβλήματα για το κράτος.

Οι έμποροι της ελπίδας ξανάρχονται… Προσπαθώντας να συγκινήσουν και ν’ αποσπάσουν την προσοχή των ανθρώπων. Νιώθουν την αδιαφορία που τους περιβάλλει και πανικόβλητοι μοιράζουν υποσχέσεις και έργα στήνοντας τα εκλογικά και μετεκλογικά φκιασίδια της κρατικής δόμησης. Με μια ευρεία χρήση των ΜΜΕ που προσπαθούν να πείσουν μέσα από συζητήσεις και αναλύσεις για την αναγκαιότητα «πολιτικής σταθερότητας» για «ισχυρές κυβερνήσεις» κ.λπ., μέσα από συνεντεύξεις όπου πλέον οι πάλαι ποτέ συγκεντρώσεις στους δρόμους μεταφέρονται στο σαλόνι τού καθενός αποφεύγοντας παράλληλα την οδυνηρή εμπειρία αποτυχημένων συναθροίσεων και προβάλλοντας μια «άλλου είδους» προεκλογική καμπάνια.

Το φανερό άγχος τους στο να μαζέψουν ψήφους τους οδηγεί στο να δώσουν «δικαίωμα ψήφου» στους φυλακισμένους, σ’ έναν ιδιαίτερα ευαίσθητο χώρο. Δεν μπορούν, όμως, πλέον να ξεγελάσουν κανέναν. Το ενιαίο των κρατιστών φαίνεται ξεκάθαρα μέσα από τα λόγια και τις πράξεις τους. Οι φαινομενικές τους διαφορές συνεχίζουν να υπάρχουν λειτουργώντας ως παγίδα για τους ανθρώπους σπρώχνοντάς τους προς τις κάλπες.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι κανένα κόμμα, καμμία πολιτική, καμμία εξουσία δεν υπάρχει για το «καλό των ανθρώπων» αλλά ακριβώς για το αντίθετο. Όλοι οι κρατιστές είναι αξιόπιστοι μόνο όσον αφορά την προσπάθεια επιτυχούς εφαρμογής των αντικοινωνικών τους σχεδιασμών. Καμμία απλή κινητοποίηση βαλτωμένη μέσα στα κρατικά όρια και καμμιά στάση διαμαρτυρίας εκφραζόμενη με ψήφους σε μικρότερα κόμματα δεν θα αλλάξει την κατάσταση. Το κάθε κόμμα υπάρχει για να επιτελέσει συγκεκριμένο ρόλο στη διεκπεραίωση των κρατικών υποθέσεων. Οι άνθρωποι γνωρίζουν τους τρόπους και τους δρόμους που θα τους οδηγήσουν στην πραγματική αλλαγή της κατάστασης.

Γνωρίζουν πως οι εξεγέρσεις δεν έχουν σταματήσει, ούτε είναι μια παρωχημένη άποψη. Είναι μια διαρκής λειτουργική πραγματικότητα που η έντασή τους είναι αυτή που δημιουργεί τα προβλήματα στο κράτος διατηρώντας άσβεστη τη φλόγα της κοινωνικής επανάστασης. Είναι δεδομένο ότι οι εκλογικές αναμετρήσεις των αφεντικών δεν θα μπορέσουν να αναχαιτίσουν την υπάρχουσα κοινωνική οργή που σύντομα θα εκδηλωθεί και πάλι…

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΘΗΝΑ 9-9-96

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΜΟΡΦΗ ΔΡΑΣΗ

https://anarchypress.wordpress.com/2019/05/18/%cf%88%ce%b7%cf%86%ce%b9%ce%b6%cf%89-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-e%ce%be%ce%bf%cf%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.