Τρίτη 14 Μαΐου 2019

"Προληπτικό πλήγμα" από το Facebook, με μήνυση κατά εταιρείας για πιθανή κατάχρηση δεδομένων


Το Facebook μηνύει μια νοτιοκορεατική εταιρεία για παράνομη χρήση δεδομένων για σκοπούς μάρκετινγκ και διαφήμισης, σε μια κίνηση που θα μπορούσε να εκληφθεί ως "προληπτικό πλήγμα", δεδομένων των σκανδάλων γύρω από την κατάχρηση δεδομένων χρηστών του που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό.
Το κοινωνικό δίκτυο ζητά από τις αρχές να αναγκάσουν τη Rankwave να του επιτρέψει να εξετάσει τις δραστηριότητές της, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν δεδομένα χρηστών αποκτήθηκαν και πωλήθηκαν. Πηγή από το Facebook δήλωσε στο BBC ότι δεν είναι δυνατόν ακόμα να διαπιστωθεί πόσα δεδομένα ή πόσοι χρήστες επηρεάστηκαν, ωστόσο η εταιρεία εκτιμά πως με αυτόν τον τρόπο θα αποσταλεί μήνυμα προς τους απανταχού developers πως το Facebook λαμβάνει στα σοβαρά την τήρηση των κανόνων του.  

«Το Facebook διερευνούσε τις πρακτικές της Rankwave σε σχέση με τις υπηρεσίες διαφήμισης και marketing της» είπε η Τζέσικα Ρομέρο, διευθύντρια platform enforcement του Facebook. 

«Η Rankwave απέτυχε να συνεργαστεί στις προσπάθειές μας να διαπιστώσουμε αν συμμορφώνεται στις πολιτικές μας, όπως απαιτούμε από όλους τους developers που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μας».

Σύμφωνα με έγγραφα που υποβλήθηκαν σε δικαστήριο της Καλιφόρνια την Παρασκευή, το Facebook κατηγορεί τη Rankwave πως χρησιμοποιεί τουλάχιστον 30 διαφορετικές εφαρμογές για την παρακολούθηση και ανάλυση σχολίων και likes σε σελίδες του.

Η Rankwave επίσης είχε μια εφαρμογή για καταναλωτές η οποία, κατόπιν συναίνεσης του χρήστη, παρακολουθεί πόσο δημοφιλή είναι τα posts του χρήστη. Σύμφωνα με το Facebook, η εφαρμογή αυτή υπολόγιζε ένα «σκορ» κοινωνικής επιρροής.

Επίσης, το κοινωνικό δίκτυο υποστηρίζει πως έχει πληροφορίες πως, από το 2014, η Rankwave χρησιμοποιούσε δεδομένα που συνέλεγε από τις εφαρμογές της για τους δικούς τους επιχειρηματικούς σκοπούς, που περιλαμβάνουν παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε διαφημιστές και εταιρείες marketing.

Το Facebook κατηγορεί τη Rankwave πως αγνόησε επανειλημμένα τα αιτήματά του για έλεγχο και για στοιχεία περί των δεδομένων που φέρεται να απέκτησε. Η εταιρεία ζητά από το δικαστήριο να αναγκάσει τη Rankwave να κάνει αποδεκτά τα αιτήματα αυτά, καθώς και να καταβάλει αποζημίωση απροσδιόριστου ύψους, λόγω βλάβης στην υπόληψή του.


via
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.