Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Τέλος το υγειονομικό πάσο στην Καταλονία

Η ισπανική περιφέρεια της Καταλονίας αποφάσισε να άρει το μέτρο του εμβολιαστικού πάσου ως προϋπόθεση για την πρόσβαση σε μπαρ, εστιατόρια, γήπεδα και χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ιδιαίτερη αποτελασματικότητα στη μάχη κατά της υπερμεταδοτικής Όμκρον.


"Ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού μπορεί και πάλι να μολυνθεί από τον ιό" εξαιτίας της Όμικρον, "ανεξάρτητα από την εμβολιαστική κατάστασή του ή από το γεγονός ότι είχε ήδη κολλήσει τη νόσο", ανέφερε σε ανακοίνωσή της η περιφερειακή κυβέρνηση. "Κατά συνέπεια, η αποτελεσματικότητα της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού Covid μειώνεται", πρόσθεσε.

Η ίδια πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση έπειτα από αντίστοιχη εισήγηση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων της Καταλονίας. Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στην περιφερειακή Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Το υγειονομικό πάσο τέθηκε σε ισχύ στην Καταλονία στα τέλη Νοέμβρη ως απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσβαση σε χώρους εστίασης, αθλητισμού και πολιτισμού της τουριστικής περιφέρειας των 7,7 εκατομμύρια κατοίκων.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει πολύ υψηλός στην περιφέρεια αυτή, τα νοσοκομεία δεν είναι σε τόσο τραγική κατάσταση σε αντίθεση με τις αρχικές εκτιμήσεις των ειδικών.

Η περιφέρεια ήρε συνεπώς το μεγαλύτερο μέρος των περιορισμών, βάζοντας τέλος την Τρίτη στους περιορισμούς που ίσχυαν για τη χωρητικότητα των εστιατορίων και καταργώντας το όριο των δέκα ατόμων για τις ιδιωτικές συναθροίσεις.

Παράλληλα όμως τα κλαμπ παραμένουν κλειστά με απόφαση της τοπικής κυβέρνησης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.