Δευτέρα 11 Μαρτίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ για Δευτέρα 11/3/2024



Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σε τμήματα της χώρας από το απόγευμα της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2024. Σχετικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, κυρίως στα βόρεια και δυτικά ηπειρωτικά. Άνεμοι έως 8 μποφόρ στο Ιόνιο.

Πιο αναλυτικάAρχικά αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους στα ανατολικά και βορειοανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι πυκνότερες. Από το πρωί όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις, αρχικά στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας, και σταδιακά σε όλα τα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται από το απόγευμα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και στο Βόρειο Ιόνιο οι οποίες έως το βράδυ θα επηρεάσουν και την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, την Ήπειρο, τη Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, τη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες, κυρίως στα δυτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 4 έως 19, στη Θεσσαλία από 6 έως 18, στην Ήπειρο από 8 έως 21, στη Στερεά από 8 έως 20, στην Πελοπόννησο από 5 έως 23 στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 20, στις Κυκλάδες από 7 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 19 και στην Κρήτη από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και από το απόγευμα 5 έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις έως το πρωί και μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις ενώ πιθανότητα τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 μποφόρ. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι σχετικά αυξημένες. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

https://meteo.gr/deltio.cfm

photo/pixabay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.