Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Γιαούρτι: ισάξιο του… σπανακιού σε ριβοφλαβίνη



Ένα από τα πιο εύκολα και απολαυστικά σνακ, το γιαούρτι, αποτελεί επίσης μια σημαντική για την υγεία μας τροφή. Αν είστε λάτρεις του, τότε σίγουρα θα σας χαροποιήσει το γεγονός ότι 1 φλιτζάνι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μας παρέχει με τουλάχιστον 25% της ημερήσιας ποσότητας ριβοφλαβίνης που χρειάζεται ο οργανισμός μας, ποσότητα την οποία παίρνουμε και από 1 φλιτζάνι βρασμένο σπανάκι.
Αν και δεν πρόκειται για αντιοξειδωτικό, η ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β2) είναι πολύ σημαντική για την προώθηση της αντιοξειδωτικής δραστηριότητας, χωρίς την οποία το αντιοξειδωτικό γλουταθιόνη – το οποίο υπάρχει ήδη στα κύτταρά μας – δεν μπορεί να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες. Λόγω του ότι η ριβοφλαβίνη είναι υδατοδιαλυτή, παραμένει στον οργανισμό μας μόνο για μερικές ώρες, γι’ αυτό πρέπει να την αναπληρώνουμε καθημερινά – και το γιαούρτι είναι μια λύση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)