Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Γεμιστό ρολό με γραβιέρα και καπνιστή πάπρικα


Μιας και το χοιρινό κρέας δεν λείπει από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, επιλέξαμε αυτή τη συνταγή όπου το γεμίζουμε με γραβιέρα και παραμένει για αρκετές ώρες σε νόστιμη μαρινάδα

Υλικά συνταγής


2 κιλά χοιρινό φιλέτο
300 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια
1 κιλό πατάτες baby
250 ml νερό
330 ml λευκό κρασί
1 πράσινη και 1 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε φέτες
Για το μαρινάρισμα
αλάτι
πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
Εκτέλεση συνταγής
Αλατοπιπερώνετε καλά το κρέας και πασπαλίζετε με την πάπρικα. Το αφήνετε έτσι για 12 ώρες.
Απλώνετε πάνω στο κρέας το τυρί, το τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και το δένετε με σπάγγο.
Τοποθετείτε το κρέας σε γάστρα, μοιράζοντας τις πατάτες γύρω του. Ρίχνετε το νερό, το κρασί και τις πιπεριές και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 2 1/2 ώρες. Στη μέση του ψησίματος γυρίζετε το ρολό για να πάρει χρώμα κι από την άλλη μεριά.


icookgreek

Lemmy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)