Την ώρα που στα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης οι καθιερωμένοι "τηλε-ειδικοί", τους οποίους η κυβέρνηση έχει τοποθετήσει στις αρμόδιες επιτροπές, υποστηρίζουν ότι από την παραλλαγή "όμικρον" του Covid19 δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά όσοι έχουν κάνει τις 2 ή και τις 3 δόσεις των εμβολίων (αφήνοντας έμμεσα να διαφανεί ότι για όσους είναι ανεμβολίαστοι δεν ισχύει το ίδιο) τα στοιχεία που προκύπτουν από τη Γερμανία παρουσιάζουν μια διαφορετική εικόνα. Με βάση τα στατιστικά δεδομένα που αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο "Ρόμπερτ Κοχ" ("Robert Koch") περίπου οι 8 στους 10 από όσους/ες μολύνθηκαν από την "όμικρον" ("omicron") είναι εμβολιασμένοι.
Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου σε σχέση με τις λοιμώξεις της "Omicron" στη Γερμανία (δημοσιεύτηκε στις 6 Ιανουαρίου 2022) μέχρι τις 3 Ιανουαρίου ’22 είχαν εντοπιστεί 35.532 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης. Στα άτομα αυτά καταμετρήθηκαν μόνο όσα είχαν κάνει τουλάχιστον τα 2 εμβόλια καθώς και όσα δεν είχαν κάνει καμία δόση (τα υπόλοιπα αποκλείστηκαν από την καταγραφή). Συνολικά, το καθεστώς εμβολιασμού ήταν γνωστό για τα 12.185 άτομα στο σύνολο των κρουσμάτων.
Τι προκύπτει από το συγκεκριμένο δείγμα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο "Ρόμπερτ Κοχ"; Από αυτά τα 12.185 άτομα, 71.175 (58.9%) είχαν κάνει και τις δύο δόσεις από τα εμβόλια, 2.317 (19%) είχαν κάνει και 3η - «αναμνηστική» δόση και μόλις 2.693 (22,1%) δεν είχαν εμβολιαστεί. Αυτό σημαίνει ότι από το σύνολο αυτού του δείγματος, το 77,9% των μολυσμένων από την «όμικρον» ήταν εμβολιασμένοι.
Ανά ηλικιακή κατηγορία, τα δεδομένα έχουν ως εξής:
·Μεταξύ εκείνων άνω των 60 ετών που μολύνθηκαν με την Omicron και των οποίων η κατάσταση εμβολιασμού προσδιορίστηκε, το 45,7% ήταν πλήρως εμβολιασμένο, το 41,1% είχε κάνει "αναμνηστική" δόση και το 13,2% ήταν ανεμβολίαστο.
·Για τις ηλικίες 18 έως 59 ετών, το 65,9% ήταν πλήρως εμβολιασμένο, το 19,5% είχε κάνει και "αναμνηστική" δόση και το 14,6% ήταν ανεμβολίαστο.
·Για τις ηλικίες 12 έως 17 ετών, το 54,7% ήταν πλήρως εμβολιασμένο, το 1,2% είχε κάνει και «αναμνηστική» δόση και το 44,1% ήταν ανεμβολίαστο.
Σημειώνεται ωστόσο ότι, στην έκθεση του Ινστιτούτου αναφέρεται ότι με βάση αυτά τα στοιχεία δεν μπορούν ακόμη να βγουν συμπεράσματα ως προς την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.
"Δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί αξιόπιστα η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού", φέρεται να αναφέρει χαρακτηριστικά το Ινστιτούτο, σύμφωνα με το site επαλήθευσης των ειδήσεων "Check News". "Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου", με βάση αναφορά του "Ρόμπερτ Κοχ", "δεν μπορεί να υπολογιστεί από αυτά τα στοιχεία. Για αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη τον αριθμό των εμβολιασμένων στο σύνολο του πληθυσμού".
Δεδομένο, ωστόσο, αποτελεί ότι η εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης (τα λεγόμενα "συστημικά") είναι διαφορετική από αυτή που προκύπτει με βάση τη συγκεκριμένη έκθεση του Ινστιτούτου "Ρόμπερτ Κοχ". Σίγουρα, οι απαντήσεις για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων απέναντι στην "όμικρον", στο περιθώριο του αφηγήματος που επικαλούνται οι "τηλε-ειδικοί" της κυβέρνησης αφήνοντας πολλά επιστημονικά "κενά", θα δοθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όταν πλέον θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα δεδομένα.
Πηγή: francais.rt.com
photo/pixabay
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Αποποίηση ευθυνών: Το ιστολόγιο δεν παρέχει συμβουλές, προτροπές και καθοδήγηση.
Εισέρχεστε & εξέρχεστε με δική σας ευθύνη :)