Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Γνωστές προσωπικότητες που καθοδηγούνταν από υπερφυσικά πνεύματα: Ο Γέιτς και ο Τζορτζ


Ο μεγάλος ιρλανδός ποιητής Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, στο πλαίσιο των αποκρυφιστικών ερευνών του, επισκέφτηκε κάποια στιγμή ένα γνωστό μέντιουμ της εποχής, την Τζεραλντίν Κάμινς. Η μεγάλη πνευματίστρια είχε προφητεύσει τον θάνατο του αδερφού της στον Α’ Παγκόσμιο και απέκτησε φήμη και δόξα, γι’ αυτό και την επισκέφτηκε ο Γέιτς που έψαχνε πολύ τα παραψυχικά ζητήματα.


Στη συνεδρία τους, η Κάμινς κάλεσε ένα πνεύμα, τον Τζορτζ, ο οποίος χρησιμοποιώντας τον νου και το χέρι του μέντιουμ έγραφε μηνύματα μέσω της «αυτόματης γραφής». Ο Τζορτζ μίλησε για μια φυλή που ζούσε σε ένα αρχαίο κάστρο και έκπληκτος ο Γέιτς αποκάλυψε πως αυτό ήταν πράγματι το θέμα του βιβλίου στο οποίο εργαζόταν εκείνη την εποχή.

Πεπεισμένος ο Γέιτς ότι ο Τζορτζ ήταν το αλλόκοσμο alter ego του, καθώς πώς αλλιώς θα μπορούσε να ξέρει το θέμα του αδημοσίευτου πονήματός του, απέκτησε στενή σχέση με το μέντιουμ, καλώντας πια το πνεύμα συχνά-πυκνά. Αργότερα ο ποιητής ισχυρίστηκε ότι ο Τζορτζ δεν ήταν παρά ον του δικού του πνεύματος…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.