Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Γκάρι Μουρ 1952 – 2011


Ο διάσημος ροκ κιθαρίστας Γκάρι Μουρ γεννηθείς στο Μπέλφαστ καλλιτέχνης (4 Απριλίου 1952) ξεχώρισε για τις συνθέσεις του στην blues, hard rock και jazz μουσική. Σε ηλικία 16 ετών μετακόμισε από το Μπέλφαστ στο Δουβλίνο για να αρχίσει μια μακρόχρονη και θρυλική πορεία στον χώρο της ροκ μουσικής.

Συνεργάστηκε με το το ιρλανδικό ροκ συγκρότημα των "Thin Lizzy", αντικαθιστώντας τον Eric Bell. Ξεχωριστή στιγμή με το συγκρότημα ήταν η σόλο εκτέλεση το 1974 στο κομμάτι "Still in Love With You", από τον δίσκο "Nightlife". Η σόλο καριέρα του ξεκίνησε με το άλμπουμ Grinding Stone που κυκλοφόρησε το 1973, ενώ ως μια από τις σημαντικότερες στιγμές του έχει καταγραφεί το Still Got the Blues του 1990.

Με τους Thin Lizzy
Συνολικά κυκλοφόρησε 20 άλμπουμ. Τα σόλο στην κιθάρα ήταν το σήμα κατατεθέν του Γκάρι Μουρ και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών. Αξέχαστες επιτυχίες του είναι: "Still Got The Blues", "Empty Rooms", "Walking by my self", "The Stumble", "The Prophet", "I can’t wait until tomorrow" κ.α, ενώ συνεργάστηκε με τους B.B. King, Albert King και Greg Lake και άλλους.

Ο Γκάρι Μουρ έφυγε ξαφνικά από τη ζωή στις 6 Φεβρουαρίου 2011 στην παραθαλάσσια πόλη Εστεπόνα της Ανδαλουσίας, όπου περνούσε τις διακοπές του με μια φίλη του. Άφησε πίσω του δυο γιους από τον πρώτο του γάμο και μία κόρη από μια πρόσφατη σχέση του.


ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.