Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Τετάρτη 12-4-2017


Για τη Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 στα κεντρικά, νότια τμήματα της χώρας και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην Κρήτη και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου γρήγορα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην Ήπειρο και τη Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 23 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά και πρόσκαιρα στο Κεντρικό Αιγαίο και στο Καρπάθιο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, με εξασθένηση.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα γύρω ορεινά περιμένουμε τη Μεγάλη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν γενικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.