Τρίτη 18 Απριλίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Τρίτη 18-4-2017


Την Τρίτη του Πάσχα, 18 Απριλίου 2017 αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις θερμές ώρες της ημέρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, με εξαίρεση την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου θα σημειωθεί μικρή περαιτέρω πτώση. Οι άνεμοι στα πελάγη δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από 3 έως 17, στην Ήπειρο από 5 έως 18, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στο βόρειο Αιγαίο από 10 έως 18, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από 12 έως 19.

Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, όμως από νωρίς το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 έως 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί το νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου οι εντάσεις τους από το απόγευμα δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός, και μόνο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως και από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.