Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 3-4-2017


Επιδείνωση του καιρού στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά, με βροχές και κυρίως στα δυτικά - όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά - σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017. Τα ισχυρά φαινόμενα θα εντοπίζονται στο Κεντρικό Ιόνιο, στη Δυτική και Κεντρική Στερεά, στη Δυτική και Βορειοδυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Αντίθετα, στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές τις βραδινές ώρες. Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου, τις Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας. Μέχρι το βράδυ, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα εξασθενήσουν σημαντικά

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 16, στην Κεντρική Ελλάδα από 5 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 7 έως 14 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 19 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 7 έως 20, με εξαίρεση την Κρήτη όπου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειοι Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο από ανατολικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, αλλά σταδιακά στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν με πιθανότητα για λίγες πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς.

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.