Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 4.4 Ρίχτερ πρίν λίγο.


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Πάτρας από τον ισχυρό σεισμό 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης πολύ κοντά στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Ωστόσο, καθησυχαστικός ήταν σε δηλώσεις που έκανε λίγη ώρα μετά τη σεισμική δόνηση των 4.4 Ρίχτερ, ο καθηγητής σεισμολογίας και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο, Γεράσιμος Χουλιάρας. Το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο υπολογίζει το μέγεθος στα 6.6 Ρίχτερ.
Ο κ. Χουλιάρας τόνισε πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η περιοχή δίνει τέτοιους σεισμούς και δεν προβληματίζει».

Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στην Πάτρα στις 18:45, έγινε ιδιαίτερα αισθητή και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας. Μάλιστα, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση, κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και γειτονικών περιοχών βγήκαν στους δρόμους.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στο θαλάσσιο χώρο του Αντιρρίου.




Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην περιοχή του Ρίου έχουν σημειωθεί διακοπές ρεύματος.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.