Κυριακή 16 Απριλίου 2017

GP Μπαχρέιν: Ο Bottas στην pole


Οι Mercedes έκαναν το 1-2 σήμερα στην πίστα του Σακχίρ. Ο Χάμιλτον κινήθηκε σε εφάμιλλο ρυθμό με το Μπότας και για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου περιορίστηκε στη 2η θέση. Μισό δευτερόλεπτο πίσω οι Ferrari, 8 δέκατα πίσω οι Red Bull.

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ


Πριν τις κατατακτήριες δοκιμές στα ελεύθερα ταχύτερος όλων ήταν ο Φερστάπεν με τη Red Bull. Οι διαφορές ήταν πολύ μικρές και οι χρόνοι στο 1:32 καθώς η θερμοκρασία ήταν στους 38 βαθμούς Κελσίου. Ο Γκροζάν είχε μια έξοδο όπου χτύπησε τη Ηaas.
Το ξεκίνημα των κατατακτήριων δοκιμών βρήκε τη θερμοκρασία αέρα και οδοστρώματος στους 29 βαθμούς Κελσίου. Η Pirelli έχει στη διάθεση όλων των ομάδων τις τρεις μεσαίες γόμες της γκάμας της: Μεσαία, μαλακή, πολύ μαλακή.

Στο Q1 οι Mercedes, Ferrari βγήκαν με τη μαλακή γόμα με το Χάμιλτον να σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο με 1:30.8. Ενδεικτικό του ρυθμού που ακολούθησε ο Βρετανός οδηγός είναι ότι ο Φερστάπεν με την πολύ μαλακή γόμα ήταν 1 δέκατο πιο αργός. Επίσης ο Ράικονεν που δοκίμασε αργότερα με την πολύ μαλακή γόμα ήταν δυο δέκατα πιο αργός από το Βρετανό οδηγό. Με την ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης βρέθηκαν εκτός οι: Έρικσον (Sauber), Πέρεζ (Force India), Μάγκνουσεν (Haas), Βαντούρν (McLaren), Σάινθ (Toro Rosso). O Ισπανός πήγαινε καλά στον τελευταίο του γύρο στα δυο πρώτα μέρη αλλά έμεινε από υβριδική μηχανή πριν να ολοκληρώσει την προσπάθειά του.


O Φέτελ κατάφερε να προκριθεί στο Q2 με τη μαλακή γόμα. Ο Ράικονεν έβαλε στο τέλος του Q1 την πολύ μαλακή.

To ξεκίνημα του Q2 βρήκε όλους τους οδηγούς να υιοθετούν τη πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Ταχύτερος ήταν ο Χάμιλτον με δεύτερο το Μπότας, ανάμεσά τους η διαφορά ήταν στα 20 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Άλλα 41 χιλιοστά πιο πίσω ήταν ο Φέτελ με τη Ferrari ενώ ο Ράικονεν ήταν ο 4ος και τελευταίος οδηγός που έσπασε το φράγμα του 1:30. Υστερούσε 3 δέκατα από το Χάμιλτον. H ολοκλήρωση της αντίστροφης μέτρησης βρήκε τους Βερλάιν (Sauber), Οκόν (Force India), Στρολ (Williams), Κβίατ (Toro Rosso) και Αλόνσο (McLaren) εκτός δεκάδας.

verstappen-bah17-d640
Για το Q3 προκρίθηκαν ως συνήθως: Mercedes, Ferrari, Red Bull, Renault, o Mάσα με τη Williams και ο εντυπωσιακός Γκροζάν με τη Haas.

Η πρώτη προσπάθεια των οδηγών στο Q3 βρήκε το Χάμιλτον ταχύτερο μ’ ελάχιστη διαφορά από το Μπότας. Οι Ferrari ήταν στο μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω, οι Red Bull στο 1 δευτερόλεπτο πιο πίσω.

Όλα έδειχναν ότι η πρώτη σειρά ήταν υπόθεση Mercedes.  O Μπότας κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του στη 2η προσπάθεια και για 23 χιλιοστά του δευτερολέπτου πήρε την 1η pole της καριέρας του για λογαριασμό της Mercedes. Ο Ρικιάρντο κατάφερε την τελευταία στιγμή να περάσει το Ράικονεν ενώ ο Φερστάπεν περιορίστηκε στην 6η θέση όντας ο τελευταίος από τους 6 οδηγούς των τριών ανταγωνιστικών ομάδων. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ κατάφερε να φέρει τη Renault στην 7η θέση όντας ο ταχύτερος από τους υπόλοιπους.

Συνολικά  η τελική κατάταξη ήταν:
GP-Bahrain17-Q3-Times640
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18:00 ώρα Ελλάδος και Μπαχρέιν αύριο. Θα μεταδοθεί απευθείας από ΕΡΤ, ΟΤΕ.

http://www.newsauto.gr/gp-bachrein-o-bottas-stin-pole/

Lemmy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.