Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η εμμονή με τα selfies θεωρείται πλέον ψυχική διαταραχή


Πόσο "αθώο" μπορεί να είναι ένα κόλλημα με τις selfies; Εντάξει, σύμφωνα με το Διεθνές Περιοδικό για την Ψυχική Υγεία και τον Εθισμό, όχι και τόσο! Κι αυτό γιατί έχει ταξινομήσει την εμμονή με τις selfies ως μία ιδεοληπτική ψυχαναγκαστική διαταραχή, μία πραγματική ψυχική ασθένεια που μάλιστα έχει και όνομα: "selfitis"
Το αστείο είναι ότι μόλις λίγα χρόνια πριν, το 2014, ένα hoax είχε διαδώσει ότι η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία (APA) είχε αναγνωρίσει τη "selfitis" ως μία νέα διανοητική διαταραχή. Τότε ήταν ψέμα, τώρα είναι μία πραγματικότητα!
Η νέα έρευνα έχει συνταχθεί από τον Janarthanan Balakrishnan του Thiagarajar School of Management στη Madura της Ινδίας και τον Mark D. Griffiths του Πανεπιστημίου Nottingham Trent στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η μελέτη καθιερώνει μια Selfitis Behavior Scale (SBS), η οποία τοποθετεί τους ανθρώπους που τραβούν εμμονικά selfies σε κατηγορίες, ανάλογα με τη "σοβαρότητα της κατάστασής τους". 225 φοιτητές από την Ινδία εξετάστηκαν και ταξινομήθηκαν σε τρεις ομάδες: ​​με οριακή, οξεία και χρόνια "σελφίτιδα"!

Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι το 9% των συμμετεχόντων λάμβανε 8 selfies την ημέρα και το 25% μοιράστηκε τρεις ή περισσότερες από αυτές στα κοινωνικά δίκτυα. Το λες και εμμονή!


http://www.socialmedialife.gr/120448/emmoni-ta-selfies-theoreitai-pleon-psychiki-diatarachi/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.