Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

Μεταμοντέρνα Αριστερά (17) - Οι Βασιλικότεροι του Βασιλέως και η εξαύλωση της Κυβερνώσας Ελίτ (Εξαιρετικό!)


Του Ηλία Παπαναστασίου

Στρατοκρατουμένη Θεσσαλονίκη, πράκτορες του FBI και της CIA με 6.000 αστυνομικούς για την προστασία του «Μεγάλου Τιμονιέρη» και κυρίως των προστατών του: Των εκπροσώπων των ΗΠΑ, προεξάρχοντος του κ. Pyatt, Πρέσβη με μεγάλες περγαμηνές από την εποχή του Φασιστικού Πραξικοπήματος στην Ουκρανία όπου υπηρετούσε ως Πρέσβης.

Ταυτόχρονα, η Δημόσια Τάξη που είναι «Γυναικεία Υπόθεση» (Ο. Γεροβασίλη) με στοργικό τρόπο και με το απαλότερο και πιο βελούδινο χάδι, μοίραζε δακρυγόνα και βόμβες κρότου-λάμψης στα πλήθη – μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι…– σαν σοκολατάκια Γενεθλίων.
Έγκλημα τους; Συμμετοχή σε συλλαλητήριο για την Συμφωνία των Πρεσπών...

Θα μπορούσε να ήταν ταινία Επιστημονικής Φαντασίας με τίτλο «Γυναίκες επί το έργον» με Πρωταγωνίστριες τις Πασιονάριες του Νεοφιλελεύθερου Φεμινισμού, Γεροβασίλη και Παπακώστα. Δυστυχώς ήταν πραγματικότητα…

Είναι αλήθεια πως πολλοί έμειναν έκπληκτοι από την «Αμερικανική Στροφή» της Κυβέρνησης που μετεξελίχθηκε από απλό φλερτ σε σφοδρό έρωτα. Όπως πολλοί επίσης εκπλήσσονται από την νεόπλουτη, χυδαία και ξιπασμένη εμφάνιση σε γενικές γραμμές των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ Κυβερνητικών.

Όμως γιατί η έκπληξη;;; Δεκάδες φορές έχουμε αναφερθεί από τις στήλες του ΡΕΣΑΛΤΟ στην ιδεολογικοπολιτική προέλευση, την κοινωνική φύση και την ταξική μορφολογία του ΣΥΡΙΖΑ και μάλλον θα πρέπει να επαναφέρουμε τις όποιες επισημάνσεις στην μνήμη, συνοπτικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροσωπεύει σε μαζικό επίπεδο τα χαμηλότερα Μικροαστικά στρώματα μεταξύ των οποίων ο Λούμπεν (Lumpen) Μικροαστός αποτελεί την βασικότερη συνιστώσα του, την Prima Anima, τον Lex Socialis, τον Rex Regibus της ύπαρξης του…

Όπως το όνειρο είναι «Η βασιλική οδός που οδηγεί στο ασυνείδητο» (Freud) έτσι και ο εξαθλιωμένος Μικροαστός με τον Lumpen σαν βασική και «βασιλικότερη» συνιστώσα του είναι η «Βασιλική οδός που ερμηνεύει τον χαρακτήρα/φύση του ΣΥΡΙΖΑ».

Καμμιά άλλη κοινωνική κατηγορία δεν μπορεί να μας δώσει το κλειδί του Pandora Box (ΣΥΡΙΖΑ) και της ερμηνείας του. Μόνο αυτή μπορεί να ερμηνεύσει την αυθάδεια και ξετσιπωσιά της ύπαρξής του, τον Ναρκισσισμό του Εγώ των (Ψευδο)διανοουμένων του, δηλαδή των αγράμματων τενεκέδων που αυτοαναγορεύθηκαν σε «Οργανικούς Διανοουμένους», τον Νεοπλουτισμό των Κυριών με τα ακριβά μοντελάκια, τις Γόβες στιλέτο και την αύρα της Μαντάμ Πομπαντούρ που εκπέμπουν, την στυλιζαρισμένη εκδοχή του Yappie των Αρσενικών εκπροσώπων αλλά και το πομπώδες και μπλαζέ ύφος που πλασάρουν μανιωδώς οι ΣΥΡΙΖΑΙΕΣ Μικροαστές Φεμινίστριες του Δημοσίου που τακτοποιήθηκαν Κοινωνικοεπαγγελματικά τόσο ξαφνικά που δεν το πιστεύουν ούτε οι ίδιες…

Μια ανερμάτιστη κοινωνική κατηγορία όπως οι Lumpen Μικροαστοί αλλά και γενικότερα οι Lumpen, δεν έχει ρίζες στην οικονομία και παραγωγή, δεν διαθέτει την προϊστορία βιοπορισμού του Μισθωτού του Ιδιωτικού Τομέα ή του Ελευθέρου Επαγγελματία και Μικρομεσαίου, ζει και επιβιώνει στο περιθώριο της αληθινής ζωής.

Ουσιαστικά υπερίπταται του Κοινωνικού Είναι, υπερβαίνει τις κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις γιατί απλούστατα δεν είναι Τάξη, επιβιώνει δε σαν Κοινωνικός Χυλός προσαρμόσιμος παντού και πάντοτε ή σαν αδρανής Κοινωνική Μάζα χωρίς οποιαδήποτε άξονα και πυξίδα Κοινωνικής και Παραγωγικής Ζωής.

Είναι η αδρανής μάζα του Ιστορικού Προτσές, Κίρκη για τις μάζες και βαρίδι για την πρόοδο, ένας Κοινωνικός προβοκάτορας, και όχι απλά ικανός για οτιδήποτε μικρό και δημιουργικό.

Αντίθετα, είναι η ανενεργή και χυλώδης Κοινωνική Μάζα που είναι ικανή για όλα... Μοναδικό κριτήριο η επιβίωση μέσω της διατήρησης της εξουσίας, ένας Λούμπεν που μπήκε στα σαλόνια και μην ξέροντας να φερθεί, απλά θεωρεί όλους τους υπόλοιπους Πραιτωτιανούς του και μάζες που καταναλώνουν σανό.

Αυτό το Φάντασμα της Ιστορίας που είναι ο Λούμπεν, Δημιουργός του Τίποτα και Προβοκάτορας της Δημιουργίας, ένα απόλυτο Μηδέν που αυτοπροβάλλεται σαν το Παν, βρίσκεται στην Κυβέρνηση 3,5–4 χρονιά αναποδογυρίζοντας τα πάντα και αντικαθιστώντας την Πραγματικότητα με την Απόλυτη Εικόνα.

Ικανός για τα πάντα και ανίκανος για οτιδήποτε Δημιουργικό, εξισώνει τα αντίθετα, ισοπεδώνει τους υπόλοιπους για να προβληθεί ο ίδιος, αυτός λοιπόν ο Λούμπεν, Μαστρωπός και Ολετήρας της Πραγματικής Ιστορίας και Δημιουργός της Εικονικής Πραγματικότητας, δεν ορρωδεί προ ουδενός προκειμένου να ταΐσει το σαρκίον του και να γευτεί τα προνόμια και πλούτη της Εξουσίας.

Καταπατά Αρχές για να τις επαναφέρει σαν το Απόλυτο Μηδέν, ειρωνεύεται την Ηθική μέσα στην ανηθικότητά του και ανακηρύσσει την απόλυτη προσαρμογή στις καταστάσεις σαν το απαύγασμα της Σύγχρονης Πολιτικής.

Δεν έχει πρόβλημα να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο, το ανήθικο σε Ηθικό Πλεονέκτημα και την Πρώτη Φορά Λιγούρια σε Πρώτη Φορά Αριστερά…

Είναι η Κινούμενη Άμμος που μετατρέπεται και προσαρμόζεται στα πάντα φτάνει να τον συμφέρει και αποτελεί τον Μετατροπέα της Ηθικής Παρακμής σε Κηροζίνη Εκπόρνευσης. Δεν αποτελεί την προσωποποίηση της Αριστερής Παρακμής αλλά την Παρακμή «Αυτή καθαυτή» (An sich) για να θυμηθούμε και τον μεγάλο Γερμανό που είναι πάντα επίκαιρος και αξεπέραστος (Hegel).

Αυτό το ανθρώπινο έκτρωμα που παρουσιάζει χαρακτηριστικά μη ανθρωπόμορφου τερατουργήματος, αφού μετέτρεψε την Ελληνική Κοινωνία και Πολιτική σε ένα απέραντο Χαμαιτυπείο Εννοιών και Πρακτικής πασχίζει εναγωνίως να μακροημερεύσει στην εξουσία μετατρέποντας εαυτό σε Call Girl για όλα τα γούστα…

State Department εκεί; Εδώ οι καλύτεροι και πιστότεροι Αμερικανόφιλοι που μπροστά τους οι Παραδοσιακοί Δεξιοί μοιάζουν με εκπροσώπους της Αναρχικής Ομοσπονδίας. Θέλετε Νέες Βάσεις, ξεπούλημα Φορέων Δημόσιας Περιουσίας ή μήπως «Νέες Επενδυτικές Ευκαιρίες» στα Βαλκάνια;;;

Εδώ ο Πωλών τοις Μετρητοίς Μεσίτης, με Fast Track Διαδικασίες και Αμερικανικό Πρακτικό Πνεύμα. Μέχρι και επίσκεψη στην Ναυαρχίδα του Αμερικανικού Στόλου έκανε η νέα Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κορίτσι με σύγχρονο πνεύμα χωρίς δογματισμούς και νοσηρούς αντί–αμερικανισμούς.



Άλλωστε, πώς εξελίχθηκε ταχύτατα στα 30 της αν δεν διέθετε ανάλογη πολιτική και διανοητική μεγαλοσύνη και αξιοπρόσεκτα προσόντα;;; Όλα τα υπόλοιπα που – πιθανόν…– φαντάζεσθε και υποθέτετε αποτελούν ιδεοληψίες ακροδεξιού σεξισμού, όπως άλλωστε τονίζει και η ίδια, ένθερμος Ζηλωτής του Μεταμοντέρνου Φεμινισμού…

Ο Lumpen που ανέβηκε απότομα – είπαμε, με κομματικό καταπέλτη…– δεν έχει πρόβλημα αντι–αμερικανισμού, ηθικών αναστολών, αξιακού συστήματος και άλλων τέτοιων ξεπερασμένων και δογματικών μικρο–παραγόντων. Ως γνήσιος Κοινωνικός Χυλός χωρίς Έρμα, γεννήθηκε χωρίς Ηθική, μεγάλωσε στην ανηθικότητα και ανδρώθηκε στην Πολιτική Εκπόρνευση… Μην ζητάμε λοιπόν δύσκολα προ απαιτούμενα πιέζοντας καταστάσεις…

Φυσικά ανάλογη τύχη είχαν και οι Δανειστές της Χώρας, οι Καταστροφείς δηλαδή – μαζί με όλους τους Μνημονιακούς– του Ελληνικού Κοινωνικού Σχηματισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατάγγελνε τους Μνημονιακούς Μερκελιστές – όπως τους αποκαλούσε– εφάρμοσε κατά γράμμα το δικό τους Μνημόνιο χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, καταστέλλοντας με αριστοτεχνικό μεταμοντέρνο Σοσιαλδημοκρατικό τρόπο τις όποιες αντιδράσεις, κάνοντας ταυτόχρονα τον «δύσκολο» στην Τρόικα. Αυτή άλλωστε είναι πάγια η τακτική της Παλλακίδας που κάνει την δύσκολη στις ορέξεις του Ερωτύλου Ηγεμόνα.

–Υπογράφοντας Πλεονάσματα και Δεσμεύσεις– ουσιαστικά 4ο Μνημόνιο…– έως το 2060, την ίδια ώρα χτυπάει τα στήθη του σαν αγουροξυπνημένος Χιμπατζής του Ζωολογικού Κήπου κραυγάζοντας «Βγήκαμε από τα Μνημόνια, βγήκαμε από τα Μνημόνια !»

–Παράλληλα, υπογράφοντας και θεσμοθετώντας την Μείωση των Συντάξεων, υποκρίνεται πως διαπραγματεύεται την Κατάργηση της Μείωσης και ταυτόχρονα επικαλείται την ηλικία των συνταξιούχων: «Είναι πάνω από 70 χρόνων, θα λυθεί σιγά–σιγά (!) το πρόβλημα», Λόγος Τσίπρα στην ΔΕΘ – συνδυάζοντας την ανηθικότητα με την κτηνώδη αναισθησία και την απόλυτη καθαρματοσύνη. Όντως, δεν υπάρχουν λέξεις, χαρακτηρισμοί και εκφράσεις για να τους περιγράψεις…

Εάν λοιπόν οι σημερινοί Κυβερνώντες έχουν γίνει Βασιλικότεροι του Βασιλέως και εξαυλωτές της Ηθικής, μην λησμονούμε πως προηγήθηκε η Κοινωνική τους Εξαύλωση και την οποία μεταφέρουν εσαεί σαν κληρονομικό DNA…

Ο Λούμπεν Μικροαστός σαν Κοινωνικός Χυλός είναι η κορύφωση της Κοινωνικής Εξαύλωσης δηλαδή της Ηθικοπολιτικής Ανυπαρξίας. Δεν έχει σημασία που ανέβηκε Κοινωνικό–επαγγελματικά μέσω του Κρατικού του Διορισμού και τώρα παριστάνει τον «Οργανικό Διανοούμενο» – ουσιαστικά, τον Ανόργανο Ηλίθιο…– ή τον «Αριστερό της Σύγχρονης Πολιτικής» με «επίπεδο» ή «ποιότητα» και άλλα παρόμοια ποντιακά ανέκδοτα που κυκλοφορούν στην Πολιτική Αγορά.

Όπως δεν έχει σημασία που οι πρώην άνεργες και πεινασμένες έγιναν εν μια νυκτί Ακριβοθώρητες που κυκλοφορούν σαν Παγώνια με φρεσκοαγορασμένα πανάκριβα ρούχα και ύφος snobbish Μαρίας Αντουανέττας. Η Μαντάμ Σουσού, για να θυμηθούμε και τον αλησμόνητο Δημήτρη Ψαθά.

Ο Νεοπλουτισμός είναι πάγιο χαρακτηριστικό της νεοελληνικής κοινωνίας. Η «Αριστερά των Λούμπεν» θα αποτελέσει εξαίρεση;;;

Μην ζητάμε τέτοιο Ηράκλειο Άθλο από το αθλιότερο και χυδαιότερο κοινωνικό –πολιτικό κατασκεύασμα που πέρασε ποτέ από την Ελληνική Πολιτική Σκηνή. Είναι η «Πρώτη φορά Αριστερά», ο Δήμιος /Εκτελεστής της Ιστορικής Αριστεράς και των παρακαταθηκών της… Ο Γητευτής των Μαζών και Εκπορνευτής της Ιστορίας, η Μασκότ της Ελίτ και των Αμερικάνων Επικυρίαρχων, ο καλύτερος Κλόουν και Παλιάτσος των Συγκλητικών του Ευρωιερατείου.

ΥΓ. «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, την πρώτη φορά σαν Τραγωδία και την δεύτερη φορά σαν Φάρσα» ( K. Marx, “18th Brumaire of Louis Napoleon”). O άλλος μεγάλος Γερμανός, προφανώς έγραφε όχι για τον 19ο Αιώνα αλλά για τον 21ο. Άλλωστε, αυτή ήταν η τραγικότητα των Marx–Engels, έγραφαν δεκαετίες και αιώνες πριν την εποχή τους.

Από αυτή την άποψη δηλαδή της Σύγχρονης Φάρσας που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, πάει πολύ να παρομοιάζει εαυτόν με το ριζοσπαστικό ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του 1970, ο δε Γελωτοποιός των Ευρωπαίων Βαρόνων (Τσίπρας) να «μιμείται» το ύφος και το στυλ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Άλλωστε, η Καρικατούρα και το imitation δεν έχουν καμιά σχέση με την αυθεντικότητα και το original. Θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο μας για την Κωμικοτραγική και απέλπιδα προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτιστεί με το ΠΑΣΟΚ και ειδικότερα τον Ιδρυτή του.

Διαβάστε και εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=10893
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.