Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

Τι απαντά το Facebook σε κατηγορίες για human trafficking στην πλατφόρμα του


Απάντηση σε αγωγή στο πλαίσιο της οποίας κατηγορείται πως δεν κάνει αρκετά για να προστατεύει τους χρήστες του από human traffickers έδωσε την Τετάρτη το Facebook, υποστηρίζοντας πως καταβάλλει προσπάθειες εσωτερικά και εξωτερικά για να αντιμετωπίζει τέτοια φαινόμενα.
"Tο human trafficking είναι απεχθές και δεν επιτρέπεται στο Facebook. Χρησιμοποιούμε τεχνολογία για να εμποδίζουμε αυτό το είδος κατάχρησης και ενθαρρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν τα links αναφορών που υπάρχουν στη σελίδα μας, έτσι ώστε η ομάδα των ειδικών μας να εξετάζει το περιεχόμενο γρήγορα" υπογράμμισε σε γραπτή ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του κοινωνικού δικτύου.

Όπως αναφέρει το Reuters, μια γυναίκα στο Τέξας, η οποία στα σχετικά δικαστικά έγγραφα αναφέρεται μόνο ως «Jane Doe», μήνυσε το Facebook σε δικαστήριο του Χιούστον αυτή την εβδομάδα, υποστηρίζοντας πως οδηγήθηκε στο εμπόριο του σεξ σε ηλικία 15 ετών από έναν άνδρα ο οποίος την «έκανε φίλη» και ότι το Facebook δεν είχε κάνει αρκετά για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά τουή να την προειδοποιήσει πως τέτοιου είδους δραστηριότητες λάμβαναν χώρα στην πλατφόρμα του.

«Το Facebook συνεργάζεται στενά με οργανισμούς anti-trafficking και άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Αναφέρουμε όλες τις περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών στο NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children)» είπε η εκπρόσωπος της εταιρείας.

Στην αγωγή της η γυναίκα υποστηρίζει ότι παραπλανήθηκε από τον sex trafficker, ο οποίος της έστειλε μηνύματα στο Facebook το 2012, επειδή φαινόταν να γνωρίζει αρκετούς από τους πραγματικούς της φίλους. Όπως λέει, συμφώνησε να τον συναντήσει όταν αυτός προσφέρθηκε να της κάνει συντροφιά μετά από καυγά με τη μητέρα της. Ωστόσο, τελικά την ξυλοκόπησε και τη βίασε και κατόπιν ανέβασε τη φωτογραφία της στην (κλειστή πλέον) ιστοσελίδα αγγελιών Backpage.com, για σκοπούς μαστροπείας.

Το Backpage.com έκλεισε τον Απρίλιο, λόγω παρέμβασης των ομοσπονδιακών αρχών, καθώς είχε προηγηθεί έρευνα γύρω από ισχυρισμούς πως η βασική χρήση του ήταν αυτή ακριβώς. Το εν λόγω site και αρκετοί πρώην εργαζόμενοί του, περιλαμβανομένων δύο από τους ιδρυτές του, κατονομάζονται επίσης στην αγωγή της "Jane Doe".

naftemporiki.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.