Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Καφές από μανιτάρια: Η νέα τρέλα


Μια νέα τάση έχει αρχίσει να κατακτά την Ευρώπη. Ένα χαρμάνι καφέ που περιέχει "προσαρμογόνα" ή, όπως είναι ευρύτερα γνωστά, μανιτάρια. Μπορεί να το βρει κάποιος στο East London Juice Company στο Λονδίνο, όπου ο latte φτιάχνεται από τοπικά μανιτάρια τα οποία περισυλλέχθηκαν από την ευρύτερη περιοχή, και σπιτικό vegan γάλα φτιαγμένο από αμύγδαλα Ισπανίας.

Ο καφές από μανιτάρια, όπως υποστηρίζουν όσοι τον έχουν δοκιμάσει, θυμίζει στη γεύση έναν τυπικό latte, αλλά με μια γήινη νότα. Η ιδιοκτήτρια του East London Juice Company και δημιουργός του, Charisse Baker, περιγράφει την εμπειρία της απόλαυσής του ως εξής: «Στο τέλος νιώθεις λίγο περισσότερο έτοιμος να αντιμετωπίσεις τη ζωή στην πόλη».

Η ίδια αποφάσισε να λανσάρει αυτό το ρόφημα όταν το δοκίμασε για πρώτη φορά στον Καναδά, σερβιρισμένο από έναν αυτοαποκαλούμενο σαμάνο. Τα μανιτάρια πιστεύεται ότι ενισχύουν την εγκεφαλική λειτουργία βοηθώντας μας να παραμένουμε σε εγρήγορση και γι’ αυτό θεωρούνται από κάποιους ως ένας άξιος ανταγωνιστής του καφέ.

Μια παρόμοια ιδέα συναντάμε και σε ένα άλλο σημείο του Λονδίνου, το Curators Coffee, όπου μπορεί κάποιος να σερβιριστεί τον εσπρέσο του με λίγο κονσομέ μανιταριών στο πλάι, αφού θεωρείται ότι το ουμάμι του μύκητα εντείνει τη γεύση του καφέ. Η ιδιοκτήτρια του cafe σχολιάζει: «Δεν χρειάζεται να πίνεις κάθε μέρα καφέ με μανιτάρια αλλά περιστασιακά μπορεί να ξυπνήσει τον ουρανίσκο σου και να σε κάνει να γευτείς τον καθημερινό σου καφέ με διαφορετικό τρόπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.