Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

"Σφαγή" στο Twitter - Εξαφανίστηκαν χιλιάδες λογαριασμοί

 
Το Twitter κατάργησε χιλιάδες αυτόματους λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονταν να ανήκουν σε Δημοκρατικούς, με μηνύματα που αποθάρρυναν τους ψηφοφόρους από το να πάνε να ψηφίσουν την Τρίτη στις ενδιάμεσες εκλογές οι οποίες προμηνύονται δύσκολες για τους Ρεπουμπλικανούς, ανέφεραν ΜΜΕ.
Το Twitter ανέφερε πως «κατάργησε λογαριασμούς που προσπαθούσαν να διοχετεύσουν λανθασμένες πληροφορίες με αυτόματο τρόπο -- παραβιάζοντας τους κανονισμούς μας». Σύμφωνα με το CNN, η επιτροπή των Δημοκρατικών για την προεκλογική εκστρατεία ήταν εκείνη που ειδοποίησε το Twitter για την ύπαρξη αυτών των λογαριασμών, που καταργήθηκαν τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δίκτυο των λογαριασμών φαίνεται πως κατευθυνόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε το Twitter χωρίς να αναφέρει άλλα στοιχεία.

Έπειτα από τις κατηγορίες για χειραγώγηση από τη Ρωσία της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, το Twitter λέει ότι επιδίωξε τους τελευταίους μήνες να διαγράψει τους λανθασμένους ή αυτόματους λογαριασμούς που είχαν σκοπό να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών αυτών.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα πως το Twitter κατάργησε λογαριασμούς υποστηρικτών του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.