Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Η ΕΠΙΔΕΙΞΗ "ΤΑΞΙΚΗΣ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ" ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ…


Είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για τέτοιας φύσης άρθρα/χρονογραφήματα: Πώς ξεκινάμε; Έχουμε σκεφτεί ορισμένα θέματα, έχουμε απομονωθεί εξ ανάγκης από το ιντερνετικό μπάχαλο, τους κομματικούς στρατούς των σόσιαλ μήντια, δεν ακούμε καν ειδήσεις από το ραδιόφωνο μη τυχόν και έχει αμολήσει ενδιαμέσως καμμία καινούργια σαχλαμάρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή έχει δώσει νέα …βαρυσήμαντη συνέντευξη ο Αλέξης, γιατί αμέσως αποσπάται η προσοχή και δεν χρειάζεται πολύ για να συμβεί κάτι τέτοιο.
Κυκλοφορούν διάφορες μεθοδολογίες, αλλά η πρώτη κίνηση μάλλον πρέπει να είναι βίαιη, όπως μια βουτιά στο νερό ή κάπως ανορθόδοξη.

Έτσι αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε κάπως ασυνήθιστα, με έναν πολύ διακριτικό πανηγυρισμό: Επιβεβαιωθήκαμε πλήρως πως οι Ευρωπαίοι είχαν προαποφασίσει την «αναβολή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς των συντάξεων» (βάζουμε επίτηδες πέντε γενικές στη σειρά για μεγαλύτερη επισημότητα…) για το 2019. Η τυπική επικύρωση έγινε σε ένα euroworking group και σε μία μόνο συνεδρίαση.

Να πως καταργούνται τα μνημόνια και τα χαράτσια!

Η κυβέρνηση πανηγύρισε (καθόλου σεμνά είναι η αλήθεια) με τους πολάκηδες και τους κατρούγκαλους τη σωτηρία των συνταξιούχων από τις περικοπές που οι ίδιοι ψήφισαν. Τα γεροντάκια κάνουν το σταυρό τους, που αναβλήθηκε για ένα χρόνο η 23η ή 24η περικοπή στα εισοδήματά τους από το 2009 και οι Βρυξέλλες τούς επέτρεψαν να βγάλουν άλλον ένα χειμώνα με τις οικογένειές τους.

Μη φανταστείτε, όμως, πως ήταν ένα ρουσφέτι των Εταίρων προς τον Τσίπρα για να επανεκλεγεί. Το διαψεύδει μετά βδελυγμίας ο επίτροπος των Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιέρ Μοσκοβισύ o αποκαλούμενος και «συριζαίος επίτροπος»…

Οι Θεσμοί, άλλωστε, δεν λένε ποτέ ψέμματα.

Τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ.

Ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες «συμπολίτες» μας θα κάνουν μεγαλοπρεπή Χριστούγεννα και θα ανταλλάξουν δώρα χάρη στο «κοινωνικό μέρισμα» από 250-1300 ευρώ, προερχόμενο φυσικά από την φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών. Ας πρόσεχαν, οι τελευταίοι, να μην δούλευαν νόμιμα ή καθόλου, να μην φορολογούνται. Γιατί, όπως ενδεχομένως θα έχετε παρατηρήσει γύρω σας, οι «τζαμπατζήδες» κάθε κατηγορίας και βαλαντίου είναι η νέα ανερχόμενη κοινωνική ομάδα.

Πάρτε χαρτί και μολύβι και λογαριάστε αν τολμάτε.

Ένας μεσαίος μισθωτός θα πληρώσει με σκυμμένο το κεφάλι σαν ένοχος μια καταιγίδα από έμμεσους, άμεσους, δημοτικούς φόρους, χαράτσια και τέλη και επί πλέον τη ληστρική «ασφάλιση», που συνιστά κανονική φορολογία, για να του τρίψει στη μούρη η κυβέρνηση το περιβόητο «υπερπλεόνασμα», που θα το μοιράσει μέσω κρατικών παροχών σε διάφορες κατηγορίες ψηφοφόρων. Και φυσικά δεν δικαιούται καμμία μεταβίβαση λόγω «υψηλού εισοδήματος», όπως αποφάσισε το ταξικό υπουργικό συμβούλιο.

Ο φίλος μας όμως ο «τζαμπατζής» (μία από τις ευνοούμενες κατηγορίες) δεν θα δηλώσει το πραγματικό εισόδημα, (επειδή μπορεί και μπράβο του), και ως ανταμοιβή θα εισπράξει όλες τις κρατικές παροχές, δηλαδή μια σειρά από επιδόματα, παροχές, κουπόνια, συσσίτια, φοροαπαλλαγές και διευκολύνσεις συν το «κοινωνικό μέρισμα», που αν αθροιστούν ανά μήνα υπερβαίνουν κατά πολύ τον σημερινό βασικό μισθό!Δουλεύετε κορόιδα! Τί να κάνουμε όμως, αυτή η κυβέρνηση είναι «ταξικά μεροληπτική», όπως είπε και ο υπουργός οικονομικών Τσακαλώτος.

Θα ήταν ανιαρή επανάληψη η διαπίστωση –και οι διαπιστώσεις σπανίως είναι ωφέλιμες– πως μια γερασμένη κοινωνία, που αγκομαχά μόνο για το επίδομα, που της πετούν με περιφρόνηση οι άρχοντες, είναι μια ηττημένη κοινωνία και δεν τυγχάνει κανενός σεβασμού. Κανένας σεβασμός από τους αριστερούς μούτσους, που έγιναν καπεταναίοι και κοιτούν με σιχασιά, αν όχι με σαδισμό, τους «από κάτω», άκρα περιφρόνηση και από τους ευρωπαίους πολιτικούς και τις φυλλάδες τους. Ακόμα και αυτό έγινε συνήθεια.

Ως και οι εκατό νεκροί στο Μάτι ξεχάστηκαν τελείως και η περιφερειάρχισσα Δούρου με τους πάνω από 100 νεκρούς, αν προσθέσουμε και τις ψυχές στη Μάνδρα, θα κατέβει πάλι υποψήφια με την αριστερή αυτοδιοικητική παράταξη. Θα δεσμευτεί ότι θα έχει λιγότερους καμένους και πνιγμένους στην επόμενη τετραετία; Δεν συζητάμε για τα κρατικά στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους πρόσφυγες, τον άλλοτε «περιούσιο λαό» της αριστερής μυθολογίας. Αν δεν υπήρχαν τα γερμανικά και τα βρετανικά ΜΜΕ, χαμπάρι δεν θα παίρναμε για τα αίσχη, που συγκρίνονται με τα αντίστοιχά τους στη Κένυα, στην Ρουάντα και το Κονγκό.

Η απάθεια αυτή ως αποτέλεσμα της ήττας, λειτουργεί όπως η μέθοδος του Μιθριδάτη, ο οποίος φοβούμενος μήπως τον δηλητηριάσουν, λάμβανε καθημερινά μικρές ποσότητες από κοκτέιλ δηλητηρίων με αποτέλεσμα να αποκτήσει ανοσία και σε μεγαλύτερες ποσότητες.

Η προφητεία που ακούγεται από παντού «τα χειρότερα έρχονται» αυτοεκπληρούται συνεχώς και πράγματι μετά τα χειρότερα, ακολουθούν τα αμέσως χειρότερα, χωρίς να ενεργοποιούνται καν οι αντανακλαστικοί μηχανισμοί κοινωνικής αυτοσυντήρησης. Σε κάθε περίπτωση το τέλος του Μιθριδάτη ήταν χειρότερο από όσο λογάριαζε. Περικυκλωμένος στα περίχωρα της Φαναγόρειας (ο σημερινός πορθμός του Κέρτς), ανάμεσα στην Μαύρη και την Αζοφική Θάλασσα και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα, διέταξε έναν Σκύθη μισθοφόρο να τον αποκεφαλίσει, καθώς δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει με δηλητήριο λόγω της ανοσίας…

Δημοσιεύθηκε από Λ.


https://anarchypress.wordpress.com/2018/12/14/%ce%b7-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%b9%ce%be%ce%b7-%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%ba%ce%b7%cf%83-%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf%ce%bb%ce%b7%cf%88%ce%b9%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.