Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

"Βόμβα" από τον συνιδρυτή του Facebook: Πρέπει να διασπαστεί, πολύ ισχυρός ο Ζάκερμπεργκ


H ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ πρέπει να διασπάσει το Facebook, είναι μονοπώλιο και ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είναι υπερβολικά ισχυρός.
Η φράση αυτή δεν προέρχεται από κάποιον αριστερόστροφο ή ανήσυχο πολιτικό, αλλά από τον συνιδρυτή του Facebook Κρις Χιουζ, ο οποίος με άρθρο του στους New York Times καλεί τις ελεγκτικές αρχές των ΗΠΑ να τιθασεύσουν την τεράστια δύναμη που έχει αποκτήσει η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε μια περίοδο που το Facebook δέχεται πανταχόθεν κριτική, τα «πυρά» του Χιουζ αποτελούν πραγματικό «καρφί» για τον Ζάκερμπεργκ, ο οποίος βρίσκεται σε κατάσταση πολιορκίας.

Ο Χιουζ ήταν στο πλευρό του Ζάκερμπεργκ από την αρχή της δημιουργίας του Facebook και ο ίδιος δημιούργησε το News Feed του μέσου. Αποχώρησε από την εταιρεία το 2007 και δήλωσε ότι πούλησε όλες τις μετοχές του το 2012. 



 

Στο άρθρο του ο Χιουζ αναφέρει ότι η ισχύς που έχει αποκτήσει ο Ζάκερμπεργκ είναι «χωρίς προηγούμενο και αντιαμερικανική», υποστηρίζοντας ότι πλέον το Facebook μπορεί να ελέγξει και να καταπνίξει την ελευθερία του λόγου και ότι ο Ζάκερμπεργκ έχει απεριόριστο έλεγχο στους αλγόριθμους που καθορίζουν τι βλέπει ο κάθε χρήστης του Facebook στο χρονολόγιό του, τα όρια της ιδιωτικότητας, ακόμα και τα μηνύματα που δέχονται.

Επίσης, ο Χιουζ υποστηρίζει ότι ο Ζάκερμπεργκ είναι αυτός που καθορίζει τι είναι αποδεκτό ως περιεχόμενο στο Facebook, αλλά και ότι μπορεί να καταπνίξει τους ανταγωνιστές του, είτε μέσω εξαγοράς, είτε μέσω μπλοκαρίσματός τους, είτε μέσω αντιγραφής τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Χιουζ τονίζει ότι η μόνη λύση είναι η διάσπαση του Facebook, ώστε να ελεγχθεί η δύναμή του.

via


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.