Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η Δίκη της Χούντας ξεκίνησε με την ερώτηση του προέδρου στον Παπαδόπουλο "τι δουλειά κάνετε". Η ειρωνική απάντηση του Παττακού για τον τόπο κατοικίας του...


Έναν χρόνο μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι, ξεκίνησε η Δίκη των Πρωταιτίων της Χούντας, στις 28 Ιουλίου 1975. Η δίκη διεξήχθη στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού και διήρκεσε περίπου έναν μήνα. Στο εδώλιο κάθισαν οι 24 απόστρατοι στρατιωτικοί και υπεύθυνοι του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου.

 Ανάμεσά τους ήταν ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο Στυλιανός Παττακός και ο Νικόλαος Μακαρέζος, οι οποίοι ήταν οι μόνοι που καταδικάστηκαν σε θάνατο. Η «ελληνική Νυρεμβέργη» Στις 28 Ιουλίου 1975 ώρα 09:00, απόστρατοι αξιωματικοί, ανάμεσά τους και όλα τα γνωστά ονόματα της επτάχρονης δικτατορίας, εισήλθαν σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα σε πτέρυγα των γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό. Η δίκη διεξήχθη από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών. Δεκάδες Έλληνες και ξένοι δημοσιογράφοι, φωτορεπόρτερ και κινηματογραφιστές πλημμύρισαν την αίθουσα για να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν την αποκαλούμενη από τον τύπο της εποχής «ελληνική Νυρεμβέργη«.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/i-diki-tis-choyntas/?fbclid=IwAR1Z3anyanzBeoAu42wI1qVPoMoqqYxeKpMug9WgvkM1bkaJmmbQrOsDGPk

http://www.mixanitouxronou.gr/i-diki-tis-choyntas/?fbclid=IwAR2Ja_vRsOhUqxYDpmmbHEIMoW-VWob9l6ly4-DNW3A4Vk5WwCc7mEP6BFw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.