Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Ματαιότης ματαιοτήτων…


Η νέα κυνηγετική περίοδος ξεκίνησε μετά τα μέσα Αυγούστου με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να σαλπίζει το κόρνο: Θηράματα είναι φυσικά τα σχεδόν 5 εκατομμύρια ανεμβολίαστοι που τολμούν ακόμα να κυκλοφορούν ελεύθεροι. Το κράτος δείχνει με το δάχτυλο. Δεν έχουμε πλέον πανδημία κορωναϊού. Έχουμε "πανδημία ανεμβολίαστων". Θα τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη υπόσχονται με χαιρεκακία οι υπουργοί. Θα πληρώσουν για την ασυνειδησία τους να φύγουν διακοπές αντί να εμβολιαστούν σαν τον μουσάτο νεαρό στην κρατική διαφήμιση. Αυτοί είναι οι νέοι λεπροί, οι επικίνδυνοι κακοποιοί, που απειλούν την κοινωνική συνοχή. Έτσι, λοιπόν, "σφίγγει ο κλοιός" σύμφωνα με τον πανομοιότυπο πηχυαίο τίτλο σε όλα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ. Απαγορεύεται και η οποιαδήποτε θετική αναφορά σε αυτούς ακόμα και οι όποιες ψυχοπονιάρικες εκδηλώσεις συμπάθειας, καθώς κυβέρνηση και αντιπολίτευση κατηγορούν αλλήλους για "κλείσιμο του ματιού" στους νέους κοινωνικούς παρίες.

Το αφήγημα περί επικίνδυνης μολυσματικότητας των ανεμβολίαστων έχει ήδη καταρρεύσει: Ωστόσο, η επιχείρηση στιγματισμού και εξοβελισμού από την κοινωνική ζωή σχεδόν πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων συνεχίζεται με την ίδια εμμονή. Πρέπει εδώ να πούμε, ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρωτοτυπεί πουθενά. Αντίστοιχα, κοινωνικά πογκρόμ ανακοινώθηκαν με διαφορά μίας ή δύο ημερών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ, ενώ σε επιλεγμένες χώρες όπως στο Ισραήλ, στην Κύπρο και την στρατοκρατούμενη πλέον Αυστραλία τα μέτρα έχουν θεσπιστεί σε προηγούμενη φάση και είναι πιο σκληρά. Η νέα αντίληψη είναι παντού ίδια. Η κοινωνία διαιρείται σε "δικαίους" και "αδίκους", δηλαδή εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους πολίτες, με τους δεύτερους να αποτελούν κίνδυνο, καθώς αρνούνται να συμμετάσχουν στη "συλλογική προσπάθεια" και άρα πρέπει να τιμωρηθούν εφ’ όσον δεν πείθονται.

Αν δουλεύουν κάπου θα πρέπει να πληρώνουν σε τακτική βάση για τα τεστ, καθώς τους απαγορεύεται η δωρεάν πρόσβαση στα δημόσια κέντρα ανίχνευσης του ιού. Αν είναι φοιτητές δεν θα σπουδάζουν όσο δεν εμβολιάζονται, δεν θα πηγαίνουν στα μπαρ και στο σινεμά. Το πολύ-πολύ να αράζουν στις πλατείες. Όλα αυτά τα μέτρα φαίνονται πολύ λογικά, καθώς σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις "πρέπει να κρατηθεί το ΕΣΥ όρθιο", καθώς προβλέπεται "μαύρος Σεπτέμβρης".

Οι κοινωνίες είναι ήδη διχασμένες, ενώ ξεσπούν διαδηλώσεις σε όλες τις πρωτεύουσες του κόσμου. Πολύ δίκιο έχουν και οι επιχειρηματίες, που θα πρέπει να λειτουργούν με τη μισή πελατεία. Και τί πιο δίκαιο από την αγωνία των ανθρώπων για ένα πειραματικό εμβόλιο με άγνωστες επιπτώσεις, που έχουν βαλθεί με τόση λύσσα να το επιβάλλουν οι αρχές. Όμως, τί ακριβώς, όμως, έχει συμβεί και παρά τους μαζικούς εμβολιασμούς, η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι τέτοια εποχή, είναι κάτι που δεν θα αναλάβει να εξηγήσει κανένας τηλε-ειδικός. Το νέο οριζόντιο λοκντάουν είναι προ των πυλών για όλους ανεξαιρέτως.

Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης…

Λ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.