Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Τα ζώα πράγματι προαισθάνονται...

Για μια ακόμη φορά η τηλεπάθεια των ζώων – η διαίσθησή τους - αποδείχθηκε σωτήρια για αυτά, κατά το βιβλικό τσουνάμι της Ινδονησίας, την 26-12-04. Ένα γεγονός που επιβεβαίωσε τους μύθους των κατακλυσμών του Δευκαλίωνα και του Νώε – είναι ο ίδιος- κατά τους οποίους τα έβαλαν σε πλοίο και σώθηκαν. (μόνο έτσι μπόρεσε η φαντασία των ανθρώπων της εποχής εκείνης να εξηγήσει τη διάσωσή τους από τον κατακλυσμό - καταποντισμό - αφού έτσι μπορεί να σωθεί ο άνθρωπος).

Σύμφωνα με αξιωματούχους - οι οποίοι είναι επικεφαλής τμημάτων που προστατεύουν τα άγρια ζώα στη Σρι Λάνκα - περιέργως δεν βρέθηκαν νεκρά ζώα από τα γιγάντια κύμα­τα που προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον των δεκάδων χιλιάδων ανθρώ­πων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν υπήρχαν νεκροί ελέφαντες, αλλά και ούτε ένας νε­κρός λαγός ή σκίουρος. Τα ζώα έχουν την αί­σθηση της καταστροφής. Εχουν, δηλαδή, αυτό που λέμε έ­κτη αίσθηση. Απλώς μπορούν να γνωρίζουν πότε συμβαί­νουν άσχημα πράγματα, υποστήριξε στο πρακτορείο  Ασοσιέιτεντ ο Χαίντ Ρατναγιάκε, αναπληρωτής ερευνητής του Τμήματος για την Προστασία της Αγριας Ζωής.



Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά τη συμπεριφορά άγριων ζώων πριν από σεισμικές δραστηριότητες, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά για τη βελτίωση των βραχυπρόθεσμων σεισμικών προβλέψεων.

Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε πως διάφορα ζώα στο Περού, όπως τα πούμα και διάφορα εξωτικά πτηνά, έτρεχαν να προστατευτούν ακόμα και μέρες πριν από το σεισμό. Η συμπεριφορά αυτή αποδίδεται από τους επιστήμονες σε αερομεταφερόμενα ιόντα.     


Τα τρωκτικά ήταν η πιο ευαίσθητη ομάδα ζώων και εξαφανίστηκαν παντελώς οκτώ ημέρες πριν από σεισμό.

Οι ερευνητές κατέγραψαν την αντανάκλαση ραδιοκυμάτων πολύ χαμηλής συχνότητας (VLF) πάνω από την περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού, καθώς και διαταράξεις στην ιονόσφαιρα.

Η ιονόσφαιρα είναι το κομμάτι της ατμόσφαιρας της Γης με υψηλή συγκέντρωση ιόντων και ελεύθερων ηλεκτρονίων, το οποίο έχει τη δυνατότητα αντανάκλασης ραδιοκυμάτων.

Οι διαταράξεις αυτές ξεκίνησαν δύο εβδομάδες πριν από το σεισμό, ενώ μία μεγάλη διακύμανση παρατηρήθηκε οκτώ ημέρες πριν το σεισμό, συμπίπτοντας με τη δεύτερη μεγάλη μείωση δραστηριότητας των ζώων.
Η Σρι Λάνκα θεωρείται παράδεισος για τους άγριους ε­λέφαντες και τις λεοπαρδάλεις.

Λίγο πριν συμβούν φυσικές καταστροφές, όπως έκρηξη ηφαιστείων ή σεισμοί, οι σκύλοι αρχίζουν να γαβγίζουν, ε­νώ τα πουλιά αρχίζουν να μεταναστεύουν, δήλωσε στο Ρώιτερ ο Ρατναγιάκε, προσθέτοντας ότι τα ζώα  μυ­ρίζονται  το κακό που πρόκειται να συμβεί.



Στις 9 Ιουνίου 1953, ένας άνδρας στο Ουόρτσεστερ της Μασαχουσέτης, παρατήρησε ότι η γάτα του έπαιρνε τα γα­τάκια της ένα - ένα και τάβαζε σε ένα λάκκο, όπου μετά ξάπλωσε κι αυτή. Και αναρω­τιόταν ποιος ο λόγος που την έσπρωξε να το κάνη αυτό: Ο­ταν λίγο αργότερα έπληξε την πόλη τυφώνας, που προ­κάλεσε ανυπολόγιστες κατα­στροφές κατάλαβε το γιατί.

Τέτοια επεισόδια θα μπορούσαμε να αναφέρου­με πάρα πολλά.

Μια νέα κυρία περπατούσε με το λυκόσκυ­λο της σ' ένα δρόμο της Νέ­ας Ορλεάνης και ξαφνικά, ο σκύλος άρχισε να τρέχει και να την παρασέρνει χωρίς κα­νένα εμφανή λόγο. Μετά από ένα λεπτό, γκρεμιζόταν ένα μπαλκόνι πίσω απ' την πλάτη της και θα τους πλάκωνε, αν το ζώο δεν είχε αντιδράσει μ' αυτό τον τρόπο.


Τα ζώα του Ζωολογικού Κήπου του Σαντιάγκο της Χιλής αντιδρούν περίεργα όταν επίκεινται σεισμοί στις γύρω ηφαιστειογενείς περιοχές.

Τα δεδομένα αυτά ενισχύουν τη θεωρία που υποστηρίζει πως η παράξενη συμπεριφορά των ζώων οφείλεται στην παρουσία θετικών ιόντων στον αέρα, τα οποία παράγονται σε μεγάλες ποσότητες στην επιφάνεια της Γης όταν τα πετρώματα κάτω από το έδαφος υπόκεινται σε αυξανόμενες πιέσεις λίγο πριν την εκδήλωση του σεισμού.

Τα ιόντα αυτά προκαλούν αύξηση στα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα, οδηγώντας σε συμπτώματα όπως ανησυχία, διέγερση, υπερκινητικότητα και σύγχυση, ειδικά σε θηλαστικά και πτηνά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.