Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Κορμός σοκολάτας με ξηρούς καρπούς και ζαχαρούχο γάλα


Η συνταγή αυτή για το πεντανόστιμο γλυκό είναι του Στέλιου Παρλιάρου στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 3, σελίδα 80.

Υλικά
200 γρ μπισκότα τύπου Μιράντα
120 γρ φιστίκια Αιγίνης , ψίχα (καθαρό βάρος)
80 γρ φουντούκια
80 γρ λευκά αμύγδαλα
100 γρ ξανθές σταφίδες ή κράνμπερι
300 γρ κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη
300 γρ ζαχαρούχο
50 γρ βούτυρο αγελάδας

Εκτέλεση

Ψήνουμε τους ξηρούς καρπούς στους 160 βαθμούς για 10 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους χοντροκόβουμε στο μούλτι. Τους ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα μπισκότα ( τα οποία έχουμε κόψει με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια) και τις σταφίδες ή τα κράνμπερι.


Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ τη σοκολάτα, το ζαχαρούχο και το βούτυρο. Στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί, και ανακατεύουμε το μίγμα έως ότου λιώσει η σοκολάτα. Το αδειάζουμε στο μίγμα των ξηρών καρπών και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.


Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας μακρόστενης φόρμας με μεμβράνη, αδειάζουμε μέσα το υλικό μας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να παγώσει. Ξεφορμάρουμε αφαιρώντας τη μεμβράνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Το σχόλιο της μαμάς:


Μια ακόμα υπέροχη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου, η οποία έχει και ακόμα ένα σπουδαίο χαρακτηριστικό... είναι πανεύκολη. Είναι το γλυκό, που θα ετοιμάσετε χωρίς να το σκεφτείτε καθόλου, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και γιατί όχι να μην είναι και μια διαφορετική τούρτα γενεθλίων, απλά τοποθετείστε το υλικό σε ταψάκι και από πάνω γαρνίρετέ το με σαντιγί, και έτοιμη η τουρτίτσα!


Θέλω, επίσης, να σας πω, ότι εγώ το έχω δοκιμάσει με αρκετούς συνδυασμούς ξηρών καρπών, διατηρώντας βέβαια πάντα τις ποσότητες που λέει η συνταγή, και μου αρέσουν πολύ και τα φουντούκια, αλλά και τα αμύγδαλα καβουρδισμένα. Μπισκότα έχω δοκιμάσει και τα πτι μπερ και μου άρεσαν επίσης, αλλά πάντα βάζω λίγο λιγότερα από αυτά που λέει η συνταγή.


 tasty-day.gr
 

1 σχόλιο:

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.