Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017

Θορυβώδης γαρίδα βαφτίστηκε προς τιμήν των Pink Floyd

Το νέο είδος, το οποίο εντοπίστηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα έξω από τις ακτές του Παναμά στον Ειρηνικό βαφτίστηκε Synalpheus pinkfloydi
Σαν γνήσια ροκ σταρ, αυτή η γαρίδα ξέρει πώς να ανεβάζει τα ντεσιμπέλ: Ένα καρκινοειδές που παράγει έναν εκκωφαντικό κρότο με την υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα του μόλις βαφτίστηκε προς τιμήν του βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd.

Το νέο είδος, το οποίο εντοπίστηκε από διεθνή ερευνητική ομάδα έξω από τις ακτές του Παναμά στον Ειρηνικό, βαφτίζεται επίσημα Synalpheus pinkfloydi με δημοσίευση στην επιθεώρηση Ζωολογίας Zootaxa.

Όπως συμβαίνει και σε άλλα μέλη της οικογένειας των αλφειδών, στο νέο είδος φιγουράρει μια υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα. Η δαγκάνα κλείνει με τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε σχηματίζει μια φυσαλίδα ατμού μέσα στο νερό λόγω απότομης μείωσης της πίεσης. Η φυσαλίδα καταρρέει σχεδόν ακαριαία παράγοντας έναν κρότο που μπορεί σε κάποια είδη να ξεπερνά τα 200 decibel.

Τα θύματα του καρκινοειδούς σκοτώνονται ή κουφαίνονται επιτόπου.

«Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών» ανέφερε ο Σάμι ντε Γκρέιβ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας στην οικογένεια των αλφείδων ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα» είπε.


Newsroom ΔΟΛ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.