Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

12 λόγοι γιατί χωρίς τον Κυριάκο


Δώδεκα βασικοί λόγοι για να συνεχίσει η χώρα χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σήμερα, το ‘19 ή όποτε γίνουν εκλογές.
του Νίκου Μωραΐτη


Χθες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ένα κείμενο με τίτλο «12 λόγοι γιατί με τον Κυριάκο», γραμμένο προφανώς από κάποιο επικοινωνιακό παράκεντρο της ΝΔ, γιατί επίσημο όργανο αποκλείεται να εξέδιδε αυτό τον τραγελαφικό δωδεκάλογο.

Απέναντι σε αυτούς τους δώδεκα λόγους, που μετά έγιναν έντεκα (αλλά ξέχασαν να αλλάξουν τον τίτλο) και τελικά ήταν ένας μόνο («θέλουμε την κουτάλα πίσω»), να 12 βασικοί λόγοι για να συνεχίσει η χώρα χωρίς τον Κυριάκο σήμερα, το 2019 ή όποτε γίνουν εκλογές.

1. Γιατί δεν θέλουμε να επιστρέψουν στην εξουσία αυτοί που χρεοκόπησαν μία ολόκληρη χώρα.

2. Γιατί δεν θέλουμε να επιστρέψουν στην εξουσία οι μιζαδόροι, οι δωρολήπτες, οι μεσάζοντες ενός φαύλου διεφθαρμένου καθεστώτος.

3. Γιατί δεν θέλουμε ο πρωθυπουργός της χώρας μας να συνδέεται με off shore, να παίρνει δάνεια και να μην τα αποπληρώνει, να παίρνει δωράκια τηλεφωνικά κέντρα από τη SIEMENS, να καλύπτει στη βουλή όποιο διεφθαρμένο στέλεχος του κόμματός του εμπλέκεται με σκάνδαλα.

4. Γιατί δεν θέλουμε ο πρωθυπουργός της χώρας να εξαρτάται από τη στήριξη σκοτεινών παράκεντρων εξουσίας, μιντιαρχών και εκμαυλισμένων μεγαλοδημοσιογράφων των payroll.

5. Γιατί δεν θέλουμε ο πρωθυπουργός της χώρας να υποθάλπει την ακροδεξιά, να την προβιβάζει στην αντιπροεδρία και να της παραδίδει τα επικοινωνιακά ηνία του κόμματός του.

6. Γιατί θέλουμε κι άλλα προοδευτικά νομοσχέδια όπως αυτά για την εθνικότητα των γεννημένων στην Ελλάδα παιδιών, για το σύμφωνο συμβίωσης, για την αναδοχή τέκνων και όχι έναν αρχηγό που διστάζει να τα ψηφίσει μήπως και δυσαρεστήσει τους Αδώνιδες και τους Βορίδηδες του κόμματός του.

7. Γιατί δεν θέλουμε για πρωθυπουργό έναν πολιτικό που η μόνη στελεχιακή ανανέωση που έκανε στο κόμμα του από τότε που εξελέγη αρχηγός ήταν η ιέρεια της διαπλοκής -παίρνω τις ειδήσεις στο μαξιλάρι μου- Μαρία Σπυράκη ως εκπρόσωπος Τύπου.

8. Γιατί θέλουμε έναν πρωθυπουργό που να γνωρίζει την ελληνική Ιστορία και πριν από την ημερομηνία γέννησής του – γιατί θέλουμε έναν πρωθυπουργό που να μην ειρωνεύεται το αίμα που χύθηκε για να είναι δημοκρατική αυτή η χώρα.

9. Γιατί δεν θέλουμε την επιστροφή της οικογενειοκρατίας στην πρωθυπουργία, και μάλιστα στη χειρότερη μορφή της μέσω της πιο διεφθαρμένης, κρατικοδίαιτης οικογένειας που πέρασε από αυτή τη χώρα.

10. Γιατί ζήσαμε τον ΓΑΠ. Η εμπειρία ενός ανίκανου γόνου ήταν αρκετή – έως ολέθρια.

11. Γιατί, ακόμα και αν είσαι ΝΔ, ξέρεις ότι όταν χάσει ο Μητσοτάκης τις εκλογές, την επόμενη μέρα υπάρχουν πολλές πιθανότητες το κόμμα σου, μέσω ενός άλλου αρχηγού, να εγκαταλείψει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό και να επιστρέψει στις κοινωνικές ρίζες του Μεσαίου Χώρου.

12. Γιατί όσοι θέλουν αυτή τη στιγμή τον Κυριάκο στην εξουσία είναι ό,τι πιο απωθητικό γέννησε αυτή η χώρα, από τους τέως σημιτανθρώπους μέχρι τον Πρετεντέρη και τον Πορτοσάλτε, από τους μεγαλοπαράγοντες που έχασαν την κουτάλα μέχρι τον Ρουβά και τον Μπογδάνο, από μία διεφθαρμένη ελίτ που κυβερνούσε αντί της εκλεγμένης εξουσίας μέχρι τους πυροβολημένους διαδικτυακούς κήρυκες ενός νέου διχασμού που το 2018 κάνουν πολιτικό παιχνίδι με όρους «Σοβιετίας», «Μαδούρο» και «αριστερής τρομοκρατίας».

altsantiri.gr

https://www.trelokouneli.gr/12-logi-giati-choris-ton-kyriako/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.