Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σου, εάν αρχίσεις να τρως μέλι κάθε μέρα


Ψάχνουμε πάντα να βρούμε αυτό το ένα προϊόν, που θα λειτουργήσει ως το «μαγικό χάπι» που θα κάνει και το σώμα μας να νιώσει καλύτερα, αλλά θα είναι και ταυτόχρονα γευστικό και νόστιμο. Μπορεί με την διατροφή που κάνεις να εξαντλείς εκτός από την υγεία σου και το σώμα σου (μεγάλο λάθος αυτό) και γι’ αυτό σου βρήκαμε την τροφή που είναι η πιο κατάλληλη και σίγουρα δεν φανταζόσουν.
Το μέλι που υπάρχει σίγουρα στο ντουλάπι σου θα σε βοηθήσει σε πολλά πράγματα, τα οποία με τίποτα δεν φανταζόσουν πως θα μπορούσε να κάνει.

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Εάν ακολουθείς μια συγκεκριμένη διατροφή, ξέρεις πως ο διατροφολόγος σου έχει πει «όχι» στα γλυκά, όχι όμως και στο μέλι. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζάχαρη που υπάρχει στο μέλι έχει διαφορετική σύνθεση από αυτή που υπάρχει σε άλλα γλυκαντικά. Το μέλι ενισχύει το μεταβολισμό σου, το οποίο είναι απαραίτητο για την απώλεια βάρους.

Κρατάει την χοληστερόλη σου σε χαμηλά επίπεδα

Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερόλη. Αντιθέτως τα συστατικά και οι βιταμίνες του συμβάλλουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η καθημερινή κατανάλωση μελιού έχει ευεργετική επίδραση στο επίπεδο των αντιοξειδωτικών ενώσεων στο σώμα που μπορούν να καταπολεμήσουν την υπερβολική χοληστερόλη.

Κάνει την καρδιά σου πιο δυνατή

Μία έρευνα έδειξε ότι τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στο μέλι μπορούν να αποτρέψουν τη στένωση των αρτηριών. Ανάλογα με το που εμφανίζονται, η στένωση μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή ανεπάρκεια, υποβάθμιση μνήμης ή πονοκεφάλους. Πίνοντας ένα ποτήρι νερό με λίγες κουταλιές μέλι είναι αρκετό για να αποφευχθεί αυτό.

Βοηθάει στην καλύτερη μνήμη

Άλλες έρευνες αποδεικνύουν την ικανότητα του μελιού να καταπολεμά το στρες, να αποκαθιστά το κυτταρικό αντιοξειδωτικό αμυντικό σύστημα και, ως εκ τούτου, να βελτιώνει τη μνήμη. Εκτός αυτού, το ασβέστιο που περιέχεται στο μέλι απορροφάται εύκολα από τον εγκέφαλο, γεγονός που έχει ευεργετική επίδραση στη λειτουργία του.

Κάνει το στομάχι σου πιο δυνατό

Το μέλι είναι ένα ισχυρό αντισηπτικό, επομένως συνίσταται να τρως μια κουταλιά μέλι με άδειο στομάχι. Αυτή η απλή κίνηση βοηθά στην πρόληψη διαφόρων νόσων που σχετίζονται με το πεπτικό σύστημα. Εκτός αυτού, ενώ περνά μέσα από το στομάχι, το μέλι καταστρέφει τα μικρόβια και θεραπεύει μικρά τραύματα στην βλεννογόνο μεμβράνη.


queen
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.