Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Νέες θεραπευτικές επιλογές για την ατοπική δερματίτιδα σε εφήβους


Πιλοτική κλινική μελέτη Φάσης 3 που αξιολόγησε το Dupilumab για τη θεραπεία της μέτριας έως σοβαρής ατοπικής δερματίτιδα σε εφήβους (ηλικίας 12-17 ετών) πέτυχε τα πρωτεύοντα και βασικά δευτερεύοντα καταληκτικά σημεία της.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας Sanofi, κατά την κλινική μελέτη, το Dupilumab ως μονοθεραπεία βελτίωσε σημαντικά τα επίπεδα της συνολικής βαρύτητας της νόσου, της κάθαρσης του δέρματος, του κνησμού καθώς και ορισμένους δείκτες ποιότητας ζωής που σχετίζονται με την υγεία. Το Dupilumab αποτελεί την πρώτη και μοναδική βιολογική θεραπεία που παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα σε αυτόν τον πληθυσμό ασθενών.

Η ατοπική δερματίτιδα, μία μορφή εκζέματος, αποτελεί μία χρόνια φλεγμονώδη νόσο με συμπτώματα που συχνά παρουσιάζονται ως εξάνθημα στην επιφάνεια του δέρματος. Η μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα χαρακτηρίζεται από εξανθήματα, που συχνά καλύπτουν μεγάλο τμήμα του σώματος, και είναι δυνατό να συνοδεύεται από έντονο, συνεχή κνησμό και ξηρότητα, σκάσιμο, ερυθρότητα, δημιουργία εφελκίδων και εξιδρώματος.

 
Ο κνησμός είναι ένα από τα πιο σοβαρά συμπτώματα για τους ασθενείς και ενδέχεται να καταστεί εξουθενωτικός για αυτούς. Επιπλέον, οι ασθενείς με μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα βιώνουν τη σημαντική επιβάρυνση της νόσου, η οποία περιλαμβάνει επώδυνες δερματικές βλάβες και έντονο κνησμό.

"Η μέτρια έως σοβαρή ατοπική δερματίτιδα είναι δυνατό να προκαλέσει σημαντική επιβάρυνση στους εφήβους, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν δερματικές βλάβες που παράγουν εκκρίσεις καθώς και συνεχή, έντονο κνησμό κατά την περίοδο της μετάβασής τους στην ώριμη ηλικία,” δήλωσε ο George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., President και Chief Scientific Officer της Regeneron. "Το Dupilumab αναστέλλει τη σηματοδότηση των κυτοκινών IL-4 και IL-13, που φαίνεται να είναι βασικός παράγοντας πρόκλησης της φλεγμονώδους αντίδρασης τύπου 2.


Παραμένουμε αφοσιωμένοι στη διερεύνηση των δυνατοτήτων του Dupilumab για τη θεραπεία νόσων που χαρακτηρίζονται από την εκδήλωση φλεγμονώδους αντίδρασης Τύπου 2, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η ατοπική δερματίτιδα, το άσθμα, η ηωσινοφιλική οισοφαγίτιδα, οι ρινικοί πολύποδες, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια και η τροφική αλλεργία".

"Οι υπάρχουσες θεραπευτικές επιλογές για τους έφηβους ασθενείς όπως τα τοπικά κορτικοστεροειδή, τα από του στόματος στεροειδή και τα μη στεροειδή ανοσοκατασταλτικά, ενδέχεται να προκαλέσουν σημαντικές παρενέργειες,” δήλωσε ο Elias Zerhouni, M.D., President, Global R&D της Sanofi. "Συνεχίζουμε να διερευνούμε τον ρόλο που διαδραματίζει το Dupilumab στη στόχευση της φλεγμονώδους αντίδρασης Τύπου 2 ως υποκείμενης αιτίας της ατοπικής δερματίτιδας προκειμένου να προσφέρουμε στους εφήβους, ορισμένοι εκ των οποίων ζουν με αυτή την ασθένεια όλη τους τη ζωή, μία θεραπεία που δεν θα θεραπεύει μόνο τα συμπτώματά τους”.

Capital

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.