Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Παξοί και Αντίπαξοι: Ένας μικρός παράδεισος στο Βόρειο Ιόνιο


Τα νησιά του Ιονίου χαρακτηρίζονται από την σπάνια και άγρια ομορφιά τους, τα κρυστάλλινα νερά και τις σπηλιές τους. Στο βορειότερο τμήμα των Επτανήσων, οι Παξοί κι οι Αντίπαξοι θα κάνουν όποιον τους επισκεφτεί να αγαπήσει ακόμα περισσότερο το Ιόνιο.
Το πρώτο πράγμα που θα δείτε φτάνοντας στους Παξούς, είναι ο Γάιος η πρωτεύουσα του νησιού, ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο και σχηματίζει ένα εντυπωσιακό φιόρδ.



Έχει πυκνή βλάστηση και παραδοσιακά σπίτια με κεραμίδια, τα οποία διατηρούν την αυθεντικότητα του τόπου, παρά την τουριστική ανάπτυξη.

Αυτά που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το κάστρο του Άι Νικόλα και το Μοναστήρι της Παναγίας στα αντίστοιχα ομώνυμα νησάκια, καθώς και το Μουσείο Παξών όπου φιλοξενείται το ψήφισμα για την προσάρτηση των Επτανήσων στο Ελληνικό κράτος το 1864.




Οι καλύτερες παραλίες του νησιού είναι η Κακή Λαγκάδα, η Κηπιάδη, ο Κήπος και το Μαρμάρι. Όλες αυτές βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του νησιού.

Για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους χωρίς πολύ κόσμο ενδείκνυται η παραλία του Ερημίτη στη δυτική πλευρά του νησιού. Πρόκειται για ένα φανταστικό μέρος και με υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Μπορείτε να επισκεφτείτε τη Λάκκα, το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του νησιού, 8 χιλιόμετρα από τον Γάιο, με τα λευκά, παραδοσιακά σπίτια, τα πλούσια δέντρα και τα τιρκουάζ νερά.




Στα 5 περίπου χιλιόμετρα από τον Γάιο, βρίσκεται ο τρίτος μεγαλύτερος οικισμός των Παξών, ο λεγόμενος Λογγός, ο οποίος είναι χτισμένος σε ένα μικρό κόλπο.



Πρόκειται για ένα γραφικό μέρος με παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Επτανήσων και πολλά βενετσιάνικα στοιχεία.

Αντίπαξοι: Σε φόντο φωσφορούχου τιρκουάζ

Αν βρεθείτε στους Παξούς, μη χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε και τους Αντίπαξους, παίρνοντας απλά το καραβάκι από το Γάιο.




Εκεί θα κολυμπήσετε στις τιρκουάζ παραλίες Βρίκα και Βουτούμι. Οι Αντίπαξοι είναι πραγματικά ένα μέρος που θα σας μείνει αξέχαστο.

analitis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.