Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

-«ΤΙΝΟΣ ΕΙΣΙ ΣΥ»; -«ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ»…

Ο Γάϊος Ιούλιος Καίσαρ αποφασίζει την διάβαση του ποταμού Rubico (Ρουβίκωνα) και να επιτεθεί στον Πομπήϊο.
«Ιδεολογικό μωρό που μπουσουλάει», χαρακτήρισε τον «Ρουβίκωνα» ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μετά την «επίσκεψη» στο ΣτΕ, ενώ, αντιπαρατιθεμένος στην ΝΔ, υποστήριξε ότι οι περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις από τη δράση του Ρουβικώνα και των μικρών αναρχικών ομάδων είναι σε βάρος της κυβέρνησης.

«Πρέπει να δούμε ποιοι ωφελούνται πρόσθεσε, κι αυτοί δεν είμαστε εμείς», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ πρόσθεσε ότι πρόκειται και για «ακτιβιστική δράση», αλλά και «παράνομες πράξεις» και στη δεύτερη περίπτωση είπε, έχουν υπάρξει αρκετές συλλήψεις. Και ενώ ο Τόσκας περιμένει, όπως λέει, την ιδεολογική ενηλικίωση του Ρουβίκωνα, την ίδια ημέρα (23-5-2018) στην εφημερίδα Καθημερινή δημοσιεύεται σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου, στο οποίο απεικονίζεται η φιγούρα του Τσίπρα, ο οποίος κρατά με λουρί μια ανθρώπινη φιγούρα, η οποία πεσμένη στα τέσσερα έχει σηκώσει το ένα πόδι σαν σκύλος, που κατουράει έξω από το ΣτΕ με την λεζάντα: «Γείτονα, τώρα με την ζέστη, όταν βγάζεις τον Ρουβίκωνα για την ανάγκη του και κάνει το ψιλό του ξέπλυνε την περιοχή με ένα μπουκαλάκι νερό. Επίσης το χοντρό του μπορείς να το μαζεύεις με μια νάιλον σακούλα».

Η πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την «ανομία», καλά κρατεί και απ’ ότι φαίνεται ικανοποιεί όλες τις πλευρές. Το καθεστώς Τσίπρα κλείνει το μάτι στα «επαναστατημένα» νιάτα της νεολαίας Συριζα, αλλά και γενικότερα στο Κίνημα, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι δίαυλοι είναι και μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί, φυσικά πάντα με το αζημίωτο για κάθε ενδιαφερόμενο (ποιος δεν θυμάται την νεολαία Πασοκ να φωνάζει σε συνέδριο παρατεταμένα το σύνθημα Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι μη αφήνοντας τον Μ. Χρυσοχοΐδη που είχε ανέβει στο βήμα, να μιλήσει). Η αξιωματική αντιπολίτευση απευθύνεται στους λεγόμενους συντηρητικούς ψηφοφόρους ανεβάζοντας ψηλά στην πολιτική ατζέντα την επιβολή του νόμου και της τάξης, που υποτίθεται έχει γράψει στα παλαιότερα των αριστερών του υποδημάτων ο Συριζα. Και έτσι «κλειδώνονται» οι ανύπαρκτες διαφορές. Το ένα χέρι νίβει δηλαδή το άλλο και τα δυό το πρόσωπο.

Θα κάνουμε, όμως, στο σημείο αυτό μια σημαντική παρατήρηση τουλάχιστον, κατά την γνώμη μας. Η διαχείριση κινηματικών πόρων και δυνάμεων προϋποθέτει πρώτα απ’ όλα την κατοχύρωση της πολιτικής αναγνώρισης του «υποκειμένου». Κατόπιν μέσω του ακτιβισμού είναι δυνατόν να αναγνωριστούν θεσμικά «καθήκοντα», ακόμα και των μηχανισμών καταστολής ή να διαχωριστούν οι «άδικες» από τις «δίκαιες» προφυλακίσεις, την ίδια στιγμή που διεκδικούνται τόσο τα ήδη υπάρχοντα πολιτικά δικαιώματα όσο και η διεύρυνσή τους. Εδώ η «επάρατη» δεξιά στην πραγματικότητα δεν μπαίνει στο ίδιο ζύγι με την αριστερά, η οποία το πολύ πολύ να «προδίδει» τα ιδανικά της και την ιστορία της, που οφείλουμε δήθεν όλοι να σεβόμαστε. Εδώ η αναγνώριση, έμμεση ή άμεση, του άβατου των αβάτων της δημοκρατίας, δηλαδή του κοινοβουλίου, μπορεί να βαπτίζεται προσήλωση στο «σχέδιο» και όχι τακτικός συμβιβασμός στα πλαίσια διεκδικήσεων από την αριστερή εκδοχή της εξουσίας.

«Η παρέμβασή μας στο προαύλιο της Βουλής ήταν η δεύτερη κατά σειρά και έγινε με κύριο αίτημα τις άδειες των πολιτικών κρατούμενων, σε συνδυασμό με τις άδικες προφυλακίσεις των Ηριάννα και Περικλή. Εμείναμε στο σχέδιό μας να παραμείνουμε στο περιστύλιο παρότι και τις δύο φορές μάς δόθηκε η ευκαιρία να εισχωρήσουμε στο εσωτερικό του κοινοβουλίου. Τα τραγελαφικά γεγονότα που ακολούθησαν αδυνατούμε να τα περιγράψουμε.

Με μπροστάρη τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μάθαμε ότι η αστυνομία μέσω εντολής της κυβέρνησης μας χαρίστηκε και δεν μας μετέφερε στην ΓΑΔΑ. Το συγκεκριμένο ταξίδι το έχουμε κάνει πολλάκις και θα το κάνουμε και στο μέλλον. Δεν μας φοβίζει. Είναι φορές που επιλέγουμε εμείς μέσω κάποιων ενεργειών, ως συνέπεια, να θέσουμε τους εαυτούς μας στα χέρια των διωκτικών αρχών. Είτε στη ΓΑΔΑ, είτε στον τόπο που μας συνέλαβαν, η αστυνομία είχε ένα καθήκον και το έπραξε: Να καταγράψει τα στοιχεία των μελών μας. Τι αλήθεια επιζητούν όσοι κραυγάζουν για ανοχή; Συλλήψεις για μια ειρηνική παρέμβαση; Μήπως φυλακή μετά το αυτόφωρο; Μήπως κάνα ξερονήσι;» (Ανακοίνωση Ρουβικώνα 9-8-2017).

Οι διαχειριστές, όμως, της εκάστοτε εξουσίας είναι και θα παραμείνουν οι μεγάλοι κερδισμένοι. Τα ψίχουλα που πετούν από το εξουσιαστικό τραπέζι είναι μετρημένα, τα πολιτικά τους οφέλη σε κάθε περίπτωση, φανερά και μη, ενδυναμώνουν όχι μόνο την δική τους θέση στους εξουσιαστικούς συσχετισμούς, αλλά το σύνολο των εξουσιαστικών μερίδων.

«Στην βάση των παραπάνω έγινε και ο χειρισμός που αφορούσε στην είσοδο και διαμαρτυρία 17 πολιτών της ομάδας Ρουβίκωνας στον περίβολο της βουλής στις 26 Ιουλίου. Το ιδιαίτερο ζήτημα που προέκυψε και από την έναρξη μεταφοράς ορισμένων ατόμων και από την άρση αυτής της ενέργειας κατόπιν συνεννόησής μου με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και βεβαίως με τον υπεύθυνο φρούραρχο της βουλής, οφείλεται προφανώς σε εντολές που είχαν δοθεί σε αστυνομικές δυνάμεις χωρίς την οφειλόμενη προηγούμενη συνεννόηση κατά τον τύπο, που και εσείς στην επιστολή σας αναλυτικά αναφέρεστε για την αρμοδιότητά μου ως προέδρου της βουλής» (Αθήνα 31-7-2017, Ν. Βούτσης πρόεδρος της βουλής, επιστολή (ΑΠ 3271) προς πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη).

Η τουλάχιστον ασυνήθης εντολή του προέδρου της Βουλής (μετά από συνεννόηση με τον υπουργό δημόσιας τάξης) στους αστυνομικούς να επιστρέψουν τους παρ’ ολίγον προσαχθέντες στο σημείο της παρέμβασης, δηλαδή στο Κοινοβούλιο, στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ιδιαίτερα συμβολική. Φυσικά κάθε φορά η άρση των «συνεπειών», έχει και αυτή συνέπειες, που συνήθως προσμετρώνται στην πραγματική τους διάσταση στου κασίδη το κεφάλι… Ή μήπως όχι;;;

Λ.

https://anarchypress.wordpress.com/2018/06/07/%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b9-%cf%83%cf%85-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%b2%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd%ce%b1/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει σχετικά σε άρθρα που αναδημοσιεύονται από διάφορα ιστολόγια. Δημοσιεύονται όλα για την δική σας ενημέρωση.